Зіма ў цэнтральнаеўрапейскіх шыротах, зацягваецца да 8 месяцаў забіраючы ў нас патрэбныя вітаміны, а значыць энергію і добры настрой. Увесь набор карысных кампанентаў ёсць у звыклым прадукце – кашы: аўсяныя, манныя і ячменныя крупы, проса шліфаваныя, грачаныя крупы. Купіць любую з іх можна ў найбліжэйшай краме
Зіма ў цэнтральнаеўрапейскіх шыротах, зацягваецца да 8 месяцаў забіраючы ў нас патрэбныя вітаміны, а значыць энергію і добры настрой. Увесь набор карысных кампанентаў ёсць у звыклым прадукце – кашы: аўсяныя, манныя і ячменныя крупы, проса шліфаваныя, грачаныя крупы. Купіць любую з іх можна ў найбліжэйшай краме
Аўсяныя крупы
Аўсяная каша асацыюецца са сняданкам чалавека, які сочыць за здароўем. Галоўная перавага круп – вялікае ўтрыманне абалоніны: 25 г у адной порцыі на 150 грам. Гэтай колькасці дастаткова, каб стымуляваць працу абмену рэчываў і ачысціць кішачнік. Таксама зніжаецца рызыка сардэчна-сасудзістых захворванняў, калі ўключыць у рацыён талерку аўсянкі па раніцах. Узімку такая падтрымка вашаму арганізму неабходна
Крупа грачаная
Купіць грэчку можна з запасам на ўсю зіму і захоўваць у цёмным сухім месцы і з шчыльна зачыненым вечкам – яна захаваецца на ўвесь перыяд. Больш універсальную і карысную кашу прыдумаць цяжка. Грэчку рыхтуюць на сняданак – у якасці паўнавартаснай стравы, або на вячэру, – як гарнір. Грэчка насычае арганізм карыснымі элементамі: магній, фосфар, кальцый, тлушчы, вавёркі. У кашы невялікая колькасць вугляводаў, таму яе адносяць да дыетычных страў: крупы надоўга насычае і не ўтрымоўвае шмат калорый
Прасяная каша
Узімку проса насыціць вас агароднінным пратэінам, каліем, магніем і жалезам. Яго ядуць не толькі як гарнір ці сняданак, але і гатуюць з яе іншыя стравы: напрыклад, аладкі. Пшонка змяшчае невялікую колькасць калорый, таму падыходзіць для дыетычнага харчавання. Але калі ў вас гастрыт, то лепш проса не ёсць: крупы могуць падвысіць кіслотнасць у страўніку і справакаваць абвастрэнне хваробы
Ячменныя крупы
Ячмень змяшчае раслінны бялок, пратэін і абалоніну. Гэтая сытная каша дапамагае выводзіць з арганізма дзындры, таксіны і рэчывы, якія спрыяюць набору вагі. Стравы з ячменных круп лёгка засвойваюцца, таму карысныя для людзей пажылога ўзросту і дзяцей. З яе рыхтуюць не толькі гарнір, але і супы, плоў, расольнік, фаршуюць ёй птушку ці гародніну – пажыўныя стравы на ўсю зіму
Манныя крупы
Манка – каларыйнае страва, але яна не выклікае пачуццё цяжару і хутка пераварваецца. Звараныя на вадзе крупы, стане асновай дыеты пры гастрыце ці язве. Зімой гэтая страва насыціць ваш арганізм вялікай колькасцю жалеза і калію, дапаможа ўмацаваць косці і зубы, павысіць імунітэт
Не важна будзеце вы ёсць кашу на сняданак ці на вячэру, карысць атрымаеце абавязкова. Зімой, калі вітамінаў не хапае, выбірайце крупы “Уладар” на свой густ і папаўняйце недахоп карысных элементаў