«Уладар» – УП «Борисовский комбинат хлебопродуктов»

Акцыі

Аўсянка - самы папулярны сняданак. Выбіраемы правільныя крупы

Аўсяныя крупы – адна з самых карысных травы. Яна змяшчае больш пажыўных рэчываў і элементаў, чым іншыя культуры

Аўсяныя крупы – адна з самых карысных травы. Яна змяшчае больш пажыўных рэчываў і элементаў, чым іншыя культуры

Карысць аўсянкі

У залежнасці ад тэхналогіі выпускаюць сплясканыя і недраблёныя зерні аўса, якія вырабляюць у двух гатунках: першым і другім. Недраблёныя крупы ўтрымоўваюць найвялікую колькасць вітамінаў у параўнанні з іншымі выглядамі апрацоўкі збожжа. У ёй шмат клятчаткі, фосфару і магнію. Карысць аўсянкі для арганізма:

Аздараўляе скуру

Паляпшае працу СКТ

Нармалізуе абмен рэчываў

Чысціць арганізм ад дзындраў

Зніжае рызыку развіцця анкалогіі, язвы і сардэчна-сасудзістых захворванняў

Каша з аўса паляпшае працу мозга. Яе актыўна ўжываюць для хуткага аднаўлення пасля хірургічных умяшанняў. Нягледзячы на карысць, авёс можа нашкодзіць у выпадку індывідуальнай непераноснасці. У кашах з недробленага аўса змяшчаецца элемент, які запавольвае засваенне кальцыя. Дыетолагі рэкамендуюць рыхтаваць аўсянку недробленую не часцей за адзін раз у 2-3 дні

Асаблівасці прыгатавання

Аўсяную кашу адносяць да лёгказасваяльных прадуктаў. Яе рэкамендуюць для тых, хто сочыць за сваёй вагой. Дзякуючы сваёй высокай энергетычнай каштоўнасці збожжа насычаюць арганізм надоўга

Рыхтуюць крупы некалькімі спосабамі. Часцей за ўсё – на вадзе. Кашу з недробленага аўса вараць у сярэднім паўтары гадзіны. Каб прыгатаваць хутчэй, за 6 гадзін яе заліваюць кіпенем. Затым ставяць на агонь і даводзяць да гатоўнасці. Па гусце дадаюць соль, алей ці сухафрукты. Для разнастайнасці кашу вараць па іншых рэцэптах на аснове булёна і малака

Аўсянка спалучаецца не толькі з ягадамі і садавінай. Абсмажаная гародніна дадаюць у кашу і атрымлівае карысную, несалодкую страву.