Прапануем хуткі і смачны рэцэпт аднаго з самых папулярных дэсертаў ЗША. Далікатная бананавая саладосць, з апетытнай скарыначкай звонку і мяккай начыннем. Вельмі духмяны і знікаючы са стала за хвіліны
Прапануем хуткі і смачны рэцэпт аднаго з самых папулярных дэсертаў ЗША. Далікатная бананавая саладосць, з апетытнай скарыначкай звонку і мяккай начыннем. Вельмі духмяны і знікаючы са стала за хвіліны
Падрыхтуйце інгрэдыенты. Уключыце духоўку разагравацца да 200 градусаў
2
Форму вышмаруйце алеем, пасыпце пакутай, падтрасіце лішкі і прыбярыце форму ў халадзільнік
3
Такім чынам, чысцім бананы, складаем у міску і душым мякаць відэльцам да аднастайнага пюрэ. Чым мякчэй бананы, тым прасцей іх расцерці.
4
Падпаліце сметанковы алей або маргарын у мікрахвалевай печы або на вадзяной лазні, папярэдне наразаўшы на дробныя кубікі. Узбіце з цукрам, паступова дадаючы яйкі і ванілін.
5
Да сумесі дадайце бананы і добранька змешвайце
6
Прасеяную пакуту дадайце ў атрыманую сумесь разам з разрыхляльнікам і соллю. Тут лепш узбіваць міксерам, а не лапаткай – сумесь даволі густая, ды і лішнія бурбалкі нам не патрэбныя
7
Грэцкія арэхі абсмажце на сухой патэльні на працягу 8-10 хвілін. Дайце астыць, затым пасячэце на буйныя кавалачкі (пакінуўшы папярэдне пару штук для ўпрыгожвання), дадайце ў цеста. Змяшайце
8
Гатовае цеста пераліце ў форму, разраўнуйце. Удалей за ўсё глядзіцца форма для кексаў / хлеба
9
Зверху хораша ўпрыгожце грэцкімі арэхамі
10
Выпякайце хлеб у разагрэтай духоўцы на працягу 50 хвілін. Час выпякання залежыць ад памеру формы: чым даўжэй форма, тым ніжэй хлеб, і патрабуецца менш чакай для выпякання. Цеста павінна падняцца літаральна на чвэрць. Гатоўнасць правярайце запалкай ці драўлянай калыпком, яна павінна быць сухі
11
Выцягніце бананавы хлеб з духоўкі і дайце яму астыць на працягу 20 хвілін
12
Нарэжце і падайце да гарбаты. Хлеб добры як цёплым з печы, так і на наступны дзень
Парады па падрыхтоўцы
1
Савет, дайце бананам паляжаць 3 дні ў цёмным месцы. Так яны стануць мяккімі і больш згодлівымі. Калі няма часу – бярыце свежыя, нічога страшнага
Гэты рэцэпт рыхтуецца хутка і вельмі проста. Хлебушак атрымліваецца смачным і духмяным, нагадвае густ кекса ў дзяцінстве. З гэтай стравай справіцца любая гаспадыня. Прыемнага апетыту! З клопатам да Вас, УП “Барысаўскі камбінат хлебапрадуктаў”