«Уладар» – УП «Борисовский комбинат хлебопродуктов»

Акцыі

Бананавы хлеб

Прапануем хуткі і смачны рэцэпт аднаго з самых папулярных дэсертаў ЗША. Далікатная бананавая саладосць, з апетытнай скарыначкай звонку і мяккай начыннем. Вельмі духмяны і знікаючы са стала за хвіліны

Прапануем хуткі і смачны рэцэпт аднаго з самых папулярных дэсертаў ЗША. Далікатная бананавая саладосць, з апетытнай скарыначкай звонку і мяккай начыннем. Вельмі духмяны і знікаючы са стала за хвіліны

Выкарыстоўвайце:

Выкарыстоўвайце

Інгрэдыенты

Сметанковае масла (можна замяніць маргарынам)

100 гр

Цукар

200 гр

Бананы

3 – 4 шт

Яйкі

2 шт

Ваніль

1 гарбатная лыжка

Соль

щепотка

Грэцкія арэхі

10-15 шт

Разрыхляльнік

1 гарбатная лыжка

Спосаб прыгатавання

1

Падрыхтуйце інгрэдыенты. Уключыце духоўку разагравацца да 200 градусаў

2

Форму вышмаруйце алеем, пасыпце пакутай, падтрасіце лішкі і прыбярыце форму ў халадзільнік

3

Такім чынам, чысцім бананы, складаем у міску і душым мякаць відэльцам да аднастайнага пюрэ. Чым мякчэй бананы, тым прасцей іх расцерці.

4

Падпаліце сметанковы алей або маргарын у мікрахвалевай печы або на вадзяной лазні, папярэдне наразаўшы на дробныя кубікі. Узбіце з цукрам, паступова дадаючы яйкі і ванілін.

5

Да сумесі дадайце бананы і добранька змешвайце

6

Прасеяную пакуту дадайце ў атрыманую сумесь разам з разрыхляльнікам і соллю. Тут лепш узбіваць міксерам, а не лапаткай – сумесь даволі густая, ды і лішнія бурбалкі нам не патрэбныя

7

Грэцкія арэхі абсмажце на сухой патэльні на працягу 8-10 хвілін. Дайце астыць, затым пасячэце на буйныя кавалачкі (пакінуўшы папярэдне пару штук для ўпрыгожвання), дадайце ў цеста. Змяшайце

8

Гатовае цеста пераліце ў форму, разраўнуйце. Удалей за ўсё глядзіцца форма для кексаў / хлеба

9

Зверху хораша ўпрыгожце грэцкімі арэхамі

10

Выпякайце хлеб у разагрэтай духоўцы на працягу 50 хвілін. Час выпякання залежыць ад памеру формы: чым даўжэй форма, тым ніжэй хлеб, і патрабуецца менш чакай для выпякання. Цеста павінна падняцца літаральна на чвэрць. Гатоўнасць правярайце запалкай ці драўлянай калыпком, яна павінна быць сухі

11

Выцягніце бананавы хлеб з духоўкі і дайце яму астыць на працягу 20 хвілін

12

Нарэжце і падайце да гарбаты. Хлеб добры як цёплым з печы, так і на наступны дзень

Парады па падрыхтоўцы

1

Савет, дайце бананам паляжаць 3 дні ў цёмным месцы. Так яны стануць мяккімі і больш згодлівымі. Калі няма часу – бярыце свежыя, нічога страшнага

Гэты рэцэпт рыхтуецца хутка і вельмі проста. Хлебушак атрымліваецца смачным і духмяным, нагадвае густ кекса ў дзяцінстве. З гэтай стравай справіцца любая гаспадыня. Прыемнага апетыту! З клопатам да Вас, УП “Барысаўскі камбінат хлебапрадуктаў”

Падобныя рэцэпты