На пражскіх вулачках пануе водар салодкай выпечкі: ён прымушае жывот буркатаць, а рот – напаўняцца сліной. Так да сваіх кіёскам, фургонам і латкам, завабліваюць прадаўцы знакамітай чэшскай выпечкі «Трдло». Хоць раз пабываўшы ў Празе, вы не забудзецеся гэты дэсерт ніколі. Булачка паходзіць ад слова “Trdlo”, што ў перакладзе – “дурань або дурань”, уяўляе сабой пустую трубачку з салодкага дражджавога цеста, часам яна дапаўняецца начыннямі ў выглядзе крэму, марожанага і шакаладнай пасты. Мы раскажам вам рэцэпт трульніка ў хатніх умовах: засумавалі па падарожжах – стварыце Прагу ў сябе на свяце!
На пражскіх вулачках пануе водар салодкай выпечкі: ён прымушае жывот буркатаць, а рот – напаўняцца сліной. Так да сваіх кіёскам, фургонам і латкам, завабліваюць прадаўцы знакамітай чэшскай выпечкі «Трдла». Хоць раз пабываўшы ў Празе, вы не забудзецеся гэты дэсерт ніколі. Булачка паходзіць ад слова “Trdlo”, што ў перакладзе – “дурань або дурань”, уяўляе сабой пустую трубачку з салодкага дражджавога цеста, часам яна дапаўняецца начыннямі ў выглядзе крэму, марожанага і шакаладнай пасты. Мы раскажам вам рэцэпт трульніка ў хатніх умовах: засумавалі па падарожжах – стварыце Прагу ў сябе на свяце!
Для пачатку прыгатуем рошчыну: змяшайце ў цёплай вадзе дрожджы, дадаўшы адну чайную лыжку мукі і чайную лыжку цукру да поўнага растварэння, ахінуць ручніком і пакіньце ў цёплым месцы на 20 хвілін
2
Вавёркі аддзеліце ад жаўткоў
3
У рондалі падпаліце сметанковы алей, дадайце малако і жаўткі і змяшайце да аднастайнай кансістэнцыі, астудзіце
4
Гатовую рошчыну злучыце з цёплай малочнай сумессю
5
Затым дадайце муку, цукар (80 грам), ванілін і соль. Рэшту цукру спатрэбіцца для абсыпкі будучых трубачак
6
Замясіце цеста, рэкамендуем рабіць рукамі так цеста будзе мяккім і эластычным. Цеста не павінна прыліпаць да рук
7
Пакіньце цеста ў цёплым месцы, накрыўшы вільготным ручніком на 2 гадзіны, перыядычна абмінаючы, так цеста стане пругкім і паветраным
8
Прыступаем да самага цікавага – фармаванню трудзельнікаў
9
Вазьміце цеста і падзеліце на тры роўныя часткі. Кожную частку раскачайце ў пласт з таўшчынёй 1 сантыметра. Затым вострым нажом разрэжце на палоскі з шырынёй 5 сантыметраў
10
Абгарніце внахлест палоскі на падрыхтаваны «круціў», зашчэпіце краі, каб краі не разышліся пры выпечцы
11
Паверхню трдло вышмаруйце вавёркамі
12
Духоўку разагрэйце да 200 градусаў
13
Зрабіце карычную сумесь: змяшайце пакінутыя цукар, карыцу і молатыя арэхі
14
Пасыпце сумессю з усіх бакоў трульніка
15
Каб выпекчы праскі дэсерт, трэба змясціць трудзель на ражон
16
Гатовую трубачку з вобмешкай змесціце ў духоўку так, каб выпякалася з розных бакоў. Пад ніз выпечкі ўсталюеце бляху для абсыпкі, калі пры выпечцы арэхавая сумесь будзе абсыпацца
17
Рыхтуйце ласунак у духоўцы 20-25 хвілін, арыентуючыся на магутнасць, да румянасці скарыначкі
18
Пасля выпякання дайце злёгку астыць, затым акуратна дастаньце з утулкі
19
Чэшская булачка гатова. Да дадатку ўпрыгожце цукровай пудрай, а пустэчы запоўніце крэмам або марожаным. Рэкамендуем падаваць гарачымі
Парады па падрыхтоўцы
1
Каб булачкі атрымаліся полымі, неабходны драўляны цыліндр, але бо ў хатніх умовах такога ці наўрад знойдзецца, то ў якасці альтэрнатывы выкарыстайце папяровую шклянку або кардонную ўтулку ад харчовай плёнкі, шчыльна абгарнуўшы яе фальгой
2
Лайф-хак: калі няма ўбудаванага ражна ў духоўцы, выкарыстоўвайце шампур, змясціўшы акуратна паміж сценкамі
Радуйце родных і блізкіх новымі рэцэптамі. Дзяліцеся рэцэптам у сацыяльных сетках. Прыемнага апетыту! З клопатам пра Вас, УП “Барысаўскі камбінат хлебапрадуктаў”