Навукоўцамі даказана, што ў гарбузу ў 4 разы больш каратынаў, чым у морквы, што дае вітамін A. Гэтыя кампаненты карысныя для зроку, а таксама лічацца магутным антыаксідантам. Прапануем прыгатаваць гарбузовы пірог па класічным амерыканскім рэцэпце, які прыйдзецца па душы нават сапраўдным гурманам
Навукоўцамі даказана, што ў гарбузу ў 4 разы больш каратынаў, чым у морквы, што дае вітамін A. Гэтыя кампаненты карысныя для зроку, а таксама лічацца магутным антыаксідантам. Прапануем прыгатаваць гарбузовы пірог па класічным амерыканскім рэцэпце, які прыйдзецца па душы нават сапраўдным гурманам
Падрыхтуйце інгрэдыенты: муку прасейце, гарбуз ачысціце ад лупіны і насення і парэжце на кубікі
2
Ператрыце муку са сметанковым алеем, затым дадайце адно яйка і замесіце цеста.
3
Скруціце цеста ў шар і загарніце ў харчовую плёнку, пакіньце ў халадзільніку на 40 хвілін
4
Гарбуз пакладзеце ў глыбокі рондаль, дадайце ваду і патушыце да стану, калі плады гарбуза стане мяккімі і вадкасць выпарыцца. Затым здрабніце гарбузовую масу з дапамогай блендера
5
Раскачайце гатовае цеста ў пласт, арыентуйцеся на дыяметр формы з улікам бартоў
6
Выпякайце сфармаванае цеста ў форме пры 190 градусаў на працягу 10-15 хвілін
7
Пюрэ з гарбуза ўзбіце з пакінутым яйкамі, цукрам, сліўкамі, і спецыямі. Дастаньце гатовую аснову з духоўкі і выкладзеце начынне і адпраўце ў духоўку на 50 хвілін. Гатоваму пірогу дайце астыць і нарэжце на порцыі
Парады па падрыхтоўцы
1
Каб цеста выпякалася раўнамерна, выкарыстоўвайце лайфхак: па-над цестам засцяліце паперай для выпечкі. Такі спосаб дапаможа дамагчыся залацістай скарыначкі для пірага
Гарбузовы пірог – выдатная альтэрнатыва ягадным! Радуйце родных і блізкіх новымі рэцэптамі. Рыхтуйце і адзначайце акаўнт @uladar.by у сацыяльных сетках. Прыемнага апетыту! З клопатам пра Вас, УП “Барысаўскі камбінат хлебапрадуктаў”