«Уладар» – УП «Борисовский комбинат хлебопродуктов»

Акцыі

Хала

Хлеб лічыцца асноўнай стравай у кожнай кухні: рускай нацыянальнай, еўрапейскай італьянскай, арабскай і іншых. Традыцыйная яўрэйская выпечка – гэта хала. Спажываючы гэтую заправу, адчуваеш сябе датычным да гістарычных падзей народа. Мы падабралі для вас рэцэпт здобнай, смачнай і святочнай яўрэйскай халы. Давайце спазнаваць традыцыі разам!

Выкарыстоўвайце

Хлеб лічыцца асноўнай стравай у кожнай кухні: рускай нацыянальнай, еўрапейскай італьянскай, арабскай і іншых. Традыцыйная яўрэйская выпечка – гэта хала. Спажываючы гэтую заправу, адчуваеш сябе датычным да гістарычных падзей народа. Мы падабралі для вас рэцэпт здобнай, смачнай і святочнай яўрэйскай халы. Давайце спазнаваць традыцыі разам!

Выкарыстоўвайце:

Інгрэдыенты

Яйка курынае гатунку “Адборнае”

3 шт

Вада пітная, цёплая

150 мл

Вада пітная, цёплая

14 гр

Соль

дробка, па гусце

Дрожджы сухія

1 пакуначак (10 гр)

Алей сланечнікавы або аліўкавы

4 сталовыя лыжкі

Спосаб прыгатавання

1

У першую чаргу развядзіце цукар і дрожджы ў невялікай колькасці цёплай вады. Затым, пакуль дрожджы «падыходзяць», адлучыце вавёркі ад жаўткоў у 2 яйкаў і змяшайце з цэлым трэцім. Відэльцам акуратна ўзбіце

2

Прасейце муку: насычыўшы яе кіслародаў, вы спрыяеце таму, што хала будзе паветранай, а таксама ў цесцю не будзе прымешак ці смецця.

3

Цяпер злучыце ўсё разам і пачынайце замешваць эластычнае цеста. Па рэцэпце алею павінна быць 4 сталовыя лыжкі, але калі маса выходзіць занадта круты, то проста дадайце яшчэ чайную лыжку ці дзве. Аснова для традыцыйнай габрэйскай халы павінна быць далікатнай і гладкай, добра трымаць форму

4

У яўрэяў прынята чытаць малітву ці думаць аб добрым падчас замешваючы цеста. Гэтая рада будзе карысны для любой стравы: дадатныя эмоцыі заўсёды «зараджаюць» ежу

5

Гатовую сумесь пакладзяце ў форму і накрыйце харчовай плёнкай. Пакіньце на гадзіну. Абамніце і зноў пакіньце на гадзіну. Цеста па нашым рэцэпце павінна звольніцца ўдвая

6

Габрэйская традыцыя – плесці хлеб у форме касічкі. Існуе легенда, паводле якой касічка сімвалізавала валасы каханай у пекара, менавіта ад кахання ён і надаў хале форму касы. Можна выкарыстоўваць тры, чатыры ці нават пяць джгутоў даўжынёй па 50 гл кожны – як умееце і як падабаецца больш. Абмежаванняў няма ніякіх

7

Гатовы выраб накрыйце ручніком і пакіньце яшчэ на паўтары гадзіны. Духоўка павінна быць разагрэтая да тэмпературы ў 190 градусаў. Вышмаруйце халу жаўтком і прысыпце макам. Выпякайце на працягу 25 хвілін

8

Паветраная і мяккая, порыстая, далікатная хала па традыцыйным габрэйскім рэцэпце гатова!

Дзяліцеся рэцэптам у сацыяльных сетках. Прыемнага апетыту! З клопатам, УП “Барысаўскі камбінат хлебапрадуктаў”

Падобныя рэцэпты