Хлеб лічыцца асноўнай стравай у кожнай кухні: рускай нацыянальнай, еўрапейскай італьянскай, арабскай і іншых. Традыцыйная яўрэйская выпечка – гэта хала. Спажываючы гэтую заправу, адчуваеш сябе датычным да гістарычных падзей народа. Мы падабралі для вас рэцэпт здобнай, смачнай і святочнай яўрэйскай халы. Давайце спазнаваць традыцыі разам!
Хлеб лічыцца асноўнай стравай у кожнай кухні: рускай нацыянальнай, еўрапейскай італьянскай, арабскай і іншых. Традыцыйная яўрэйская выпечка – гэта хала. Спажываючы гэтую заправу, адчуваеш сябе датычным да гістарычных падзей народа. Мы падабралі для вас рэцэпт здобнай, смачнай і святочнай яўрэйскай халы. Давайце спазнаваць традыцыі разам!
У першую чаргу развядзіце цукар і дрожджы ў невялікай колькасці цёплай вады. Затым, пакуль дрожджы «падыходзяць», адлучыце вавёркі ад жаўткоў у 2 яйкаў і змяшайце з цэлым трэцім. Відэльцам акуратна ўзбіце
2
Прасейце муку: насычыўшы яе кіслародаў, вы спрыяеце таму, што хала будзе паветранай, а таксама ў цесцю не будзе прымешак ці смецця.
3
Цяпер злучыце ўсё разам і пачынайце замешваць эластычнае цеста. Па рэцэпце алею павінна быць 4 сталовыя лыжкі, але калі маса выходзіць занадта круты, то проста дадайце яшчэ чайную лыжку ці дзве. Аснова для традыцыйнай габрэйскай халы павінна быць далікатнай і гладкай, добра трымаць форму
4
У яўрэяў прынята чытаць малітву ці думаць аб добрым падчас замешваючы цеста. Гэтая рада будзе карысны для любой стравы: дадатныя эмоцыі заўсёды «зараджаюць» ежу
5
Гатовую сумесь пакладзяце ў форму і накрыйце харчовай плёнкай. Пакіньце на гадзіну. Абамніце і зноў пакіньце на гадзіну. Цеста па нашым рэцэпце павінна звольніцца ўдвая
6
Габрэйская традыцыя – плесці хлеб у форме касічкі. Існуе легенда, паводле якой касічка сімвалізавала валасы каханай у пекара, менавіта ад кахання ён і надаў хале форму касы. Можна выкарыстоўваць тры, чатыры ці нават пяць джгутоў даўжынёй па 50 гл кожны – як умееце і як падабаецца больш. Абмежаванняў няма ніякіх
7
Гатовы выраб накрыйце ручніком і пакіньце яшчэ на паўтары гадзіны. Духоўка павінна быць разагрэтая да тэмпературы ў 190 градусаў. Вышмаруйце халу жаўтком і прысыпце макам. Выпякайце на працягу 25 хвілін
8
Паветраная і мяккая, порыстая, далікатная хала па традыцыйным габрэйскім рэцэпце гатова!
Дзяліцеся рэцэптам у сацыяльных сетках. Прыемнага апетыту! З клопатам, УП “Барысаўскі камбінат хлебапрадуктаў”