«Уладар» – УП «Борисовский комбинат хлебопродуктов»

Акцыі

Хатні хлеб

Самы вытанчаны крамны хлеб не параўнацца з духмяным і хрумсткім, прыгатаваным у хатніх умовах. На сваёй кухні мы ўкладваем усё каханне і энергетыку падчас падрыхтоўкі хатняй выпечкі. Цяпер складана знайсці час на такія даступныя рэчы, як хлеб, але нават калі ў вас ёсць спецыяльная хлебопечка, паспрабуйце замешваць цеста самастойна, уручную. Гэта не зойме шмат часу, затое якасна зменіць ваша ўспрыманне прадукта. Памятайце: хлеб – усяму галава. Мы падабралі просты рэцэпт карыснага хатняга хлеба. Для падрыхтоўкі асновы вам спатрэбіцца

Выкарыстоўвайце

Самы вытанчаны крамны хлеб не параўнацца з духмяным і хрумсткім, прыгатаваным у хатніх умовах. На сваёй кухні мы ўкладваем усё каханне і энергетыку падчас падрыхтоўкі хатняй выпечкі. Цяпер складана знайсці час на такія даступныя рэчы, як хлеб, але нават калі ў вас ёсць спецыяльная хлебопечка, паспрабуйце замешваць цеста самастойна, уручную. Гэта не зойме шмат часу, затое якасна зменіць ваша ўспрыманне прадукта. Памятайце: хлеб – усяму галава. Мы падабралі просты рэцэпт карыснага хатняга хлеба. Для падрыхтоўкі асновы вам спатрэбіцца

Выкарыстоўвайце:

Інгрэдыенты

Вада кіпячоная, астылая

210 мл

Сухія дрожджы

1 пакуначак, 1 гарбатная лыжка

Алей раслінны або аліўкавы

30 мл

Цукар-пясок белы

1 гарбатная лыжка

Соль павараная харчовая

падлогу чайнай лыжкі

Спосаб прыгатавання

1

Для пачатку неабходна прасеяць муку: дайце ёй насыціцца кіслародам – гэта абавязковая ўмова для таго, каб гатовая выпечка атрымалася паветранай.

2

Дрожджы развядзіце ў невялікай колькасці цёплай вады (тэмпература не павінна перавышаць 40 градусаў). Праз хвілін 10 дадайце туды соль, цукар, аліўкавы ці раслінны алей і акуратна ўсё змяшайце

3

Цяпер пачынайце ўводзіць муку: лепш гэта рабіць парцыённа і ўвесь час змешваць масу. Замесіце цеста: яно павінна атрымацца мяккім і шчыльным

4

У залежнасці ад гатунку выкарыстоўванай мукі, яе можа запатрабавацца больш: чым ніжэй каэфіцыент клейкавіны, тым больш мукі будзе выкарыстана. Але розніца будзе невялікі – звычайна гэта 40-50 грам

5

З атрыманага цеста сфармуйце шар, пакладзяце яго ў тару, папярэдне змазаную алеем, і накрыйце плёнкай зверху. Пакіньце на паўгадзіны: маса павінна падняцца і павялічыцца прыкладна ўдвая

6

Трымаць цеста ў цёплым месцы для ўзняцця можна і даўжэй: галоўнае кожныя паўгадзіны абмінаць яго і зноў накрываць плёнкай. Больш за 3 разы таксама не варта – цеста можа атрымацца тугім, і выпечка будзе не такі паветранай

7

Па сканчэнні часу дастаньце цеста, абамніце і сфармуйце булку ці батон, можна зрабіць невялікія булачкі – парцыённы хлеб, прыгатаваны ў хатніх умовах асабліва падабаецца дамачадцам. Калі жадаеце надаць выгляд пакупнога хлеба, то зверху можна зрабіць надрэзы на выпечцы. Гатовыя вырабы выкладзеце на пергаментную паперу і пакіньце для растойкі яшчэ хвілін на 20-25. Апырскайце зверху вадой ці можна вышмараваць нарыхтоўку малаком

8

Абавязкова папярэдне разагрэйце духавую шафу да 200 градусаў: самая вялікая небяспека ў хатніх умовах, што духоўка нядосыць разагрэецца і хлеб не паспее правільна пячыся

9

Выпякайце вырабы на працягу 20-25 хвілін, пакуль зверху не з’явіцца залацістая скарыначка. Затым выміце выпечку з духоўкі і пакіньце астываць на рашотцы

10

Страва гатова!

Гатовы хлеб атрымліваецца надзвычайным: смачны і карысны, хрумсткі звонку і мяккі ўнутры – як з хатняй печы ў бабулі ў вёсцы. Наш просты рэцэпт зэканоміць ваш час і даставіць масу задавальнення блізкім. Рыхтуйце з любоўю, прыемнага апетыту! З клопатам пра Вас, УП “Барысаўскі камбінат хлебапрадуктаў”

Падобныя рэцэпты