У пераднавагодні час цяга да смачнасцяў асабліва вялікая. Водары карыцы і імбіра – галоўныя фаварыты. Прапануем прыгатаваць хатнія імбірныя пернікі, рэцэпт, які залежыць ад правільных прапорцый інгрэдыентаў і добрых думак. Як казалі нашы бабулі: «Кожнаму рэцэпту патрэбна каханне!» Сябры прыступім да сакрамэнту падрыхтоўкі
У пераднавагодні час цяга да смачнасцяў асабліва вялікая. Водары карыцы і імбіра – галоўныя фаварыты. Прапануем прыгатаваць хатнія імбірныя пернікі, рэцэпт, які залежыць ад правільных прапорцый інгрэдыентаў і добрых думак. Як казалі нашы бабулі: «Кожнаму рэцэпту патрэбна каханне!» Сябры прыступім да сакрамэнту падрыхтоўкі
Падрыхтуйце ўсе інгрэдыенты для падрыхтоўкі: алей пакінуць пры пакаёвай тэмпературы, каб яно стала мяккае. Апельсінавую цэдру натрыце на дробнай тарцы, змяшайце ў гэтай ёмістасці спецыі – імбір, карыцу, какава-парашок, ванілін і разрыхляльнік
2
Размякчаны сметанковы алей змяшайце з яйкамі, цукрам і мёдам да аднастайнай кансістэнцыі
3
Злучыце сухія і вадкія часткі, старанна замяшаўшы цеста. Гатовую масу абгарніце ў харчовую плёнку і пакіньце астуджацца ў халадзільніку на 30 хвілін
4
Астуджанае цеста гатова да этапу фарміравання пернікаў: раскачайце ў пласт з таўшчынёй не больш за сем міліметраў і выражыце формы, якія больш падабаюцца
5
Выпякайце на пергаментнай паперы, у разагрэтай да 180 градусаў духоўцы, на працягу 25 хвілін, арыентуючыся на магутнасць
6
Гатовыя пернікі ўпрыгожце глазурай. Для падрыхтоўкі глазуры вазьміце бялок курынага яйка, 100 грамаў цукровай пудры, і на выбар 1 грам харчовага фарбавальніка. Для беласнежнай глазуры ўзбіце бялок, паступовай дадаючы пудру, па жаданні – фарбавальнік
7
Страва гатова!
Вясёлы і цікавы занятак упрыгожваць святочныя пернікі ўсёй сям’ёй. Дзяліцеся рэцэптам у сацыяльных сетках. Прыемнага апетыту! З клопатам пра Вас, УП “Барысаўскі камбінат хлебапрадуктаў”