«Уладар» – УП «Борисовский комбинат хлебопродуктов»

Акцыі

Хварост: рэцэпт з дзяцінства

Хрумсткія палосачкі тонкага цеста, абсмаленыя на вялікім агні. Усе памятаюць гэты смак з дзяцінства. У хатніх умовах прыгатаваць галлё зможа нават дзіця, пад чулым кіраўніцтвам мамы ці бабулі. Рэцэпт неверагодна просты, прадукты знойдуцца на кухні ў кожнага. Жадаеце пахрабусцець выпечкай з дзяцінства?

Хрумсткія палосачкі тонкага цеста, абсмаленыя на вялікім агні. Усе памятаюць гэты смак з дзяцінства. У хатніх умовах прыгатаваць галлё зможа нават дзіця, пад чулым кіраўніцтвам мамы ці бабулі. Рэцэпт неверагодна просты, прадукты знойдуцца на кухні ў кожнага. Жадаеце пахрабусцець выпечкай з дзяцінства?

Выкарыстоўвайце

Выкарыстоўвайце:

Інгрэдыенты

Яйкі курыныя, адборныя

2 шт

Соль

1 гарбатная лыжка

Гарэлка

1 гарбатная лыжка

Цукровая пудра

3 – 4 сталовыя лыжкі

Алей раслінны рафінаваны для обжарки

150 мл

Спосаб прыгатавання

1

Спачатку ўзбіце яйкі на невялікай хуткасці міксера да пышнай пены. Каб яйкі лягчэй узбіваліся, дадайце крыху солі. Зараз уліце гарэлку: яна неабходна для адукацыі на цесцю бурбалак. Печыва павінна храбусцець: спірт дапаможа цесту здабыць патрэбную кансістэнцыю. Алкаголь хутка выпараецца, таму не хвалюйцеся: галлё можна даваць дзецям

2

Пачынайце дадаваць пакуту: невялікімі порцыямі акуратна змешваючы цеста. Калі пачне гусцець, вывярніце масу на стол ці пякарны кілімок і пачынайце вымешваць рукамі. У хатніх умовах пры ручным вымешванні можа спатрэбіцца высілак, каб цеста выйшла гладкім, эластычным і аднастайным

3

У выніку трэба атрымаць шар з цеста і пакінуць яго хвілін на 15. Так у масе разаўецца клейкавіна, і кансістэнцыя цеста стане правільнай: у вас лёгка атрымаецца раскачаць яго ў тонкі пласт

4

Падзяліце цеста на дзве роўныя часткі, адну з якіх загарніце ў плёнку, каб яна не засохла. Чым танчэй вы раскачаеце пласт для галля, тым смачней атрымаецца печыва. У хатніх умовах рэкамендуем выкарыстоўваць качалку з пацяжэннем (такія прадаюцца ў спецыялізаваных крамах), або шкляную бутэльку. Смачнае галлё – гэта тонкае галлё

5

Цяпер нарэжце на палоскі ваша цеста, каб атрымаліся прастакутнікі са бакамі 2 і 10 сантыметраў. У цэнтры кожнай фігуры зрабіце падоўжны надрэз і вывярніце кожны край праз сярэдзіну. Па нашым рэцэпце можна атрымаць дзве талеркі гатовага печыва

6

Каб масла не запэцкала вам палову варачнай панэлі, мы рэкамендуем у хатніх умовах выкарыстоўваць вельмі глыбокі рондаль або сатэйнік. Наліце ў посуд увесь алей і ўключыце сярэдні агонь, калі алей нагрэецца, апускайце туды печыва і абсмажвайце абапал

Парады па падрыхтоўцы

1

Каб прыгатаваць галлё, папярэдне прасейце муку. У залежнасці ад гатунку, можа спатрэбіцца крыху больш: калі вы рыхтуеце з мукі вышэйшага або першага гатунку, то 200-250 грам дастаткова, каб спячы з мукі другога гатунку на галлё можа спатрэбіцца больш мукі – 300-320 грам

2

У нашым рэцэпце няма вады: гэтая хітрасць дазваляе хутчэй вымешаць цеста, паколькі ў ім няма лішняй вільгаці

3

Хварост актыўна павялічваецца ў памеры падчас обжарки, таму не кладзіце ў сатэйнік шмат нарыхтовак адразу. Калі печыва пачне набываць залацісты выгляд, выміце яго шумоўкай і пакладзеце на папяровыя ручнікі, каб лішні тлушч стэк з хрумсткай выпечкі

Салодкі смак печанню надае цукровая пудра: выкладвайце гатовае галлё пластамі і прысыпайце кожны пудрай. Тонкі, хрумсткі дэсерт гатовы! Заварвайце духмяную чорную гарбату, клічце гасцей і атрымлівайце асалоду ад густам нашага дзяцінства! Перад падачай можна яшчэ раз прысыпаць печыва пудрай з карыцай. Прыемнага апетыту! З клопатам пра Вас, УП “Барысаўскі камбінат хлебпрадуктаў”

Падобныя рэцэпты