Іспанскі рэцэпт смачнай прысмакі дазваляе вам зрабіць дома культавую страву Мадрыда. Гісторыя печыва нетутэйша ад пастухоў, якія ў перыяд працы жадалі чагосьці простага і салодкага. Прапануем паспрабаваць рэцэпт Чурос і атрымаць асалоду ад дэсертам іспанскай культуры
Іспанскі рэцэпт смачнай прысмакі дазваляе вам зрабіць дома культавую страву Мадрыда. Гісторыя печыва нетутэйша ад пастухоў, якія ў перыяд працы жадалі чагосьці простага і салодкага. Прапануем паспрабаваць рэцэпт Чурос і атрымаць асалоду ад дэсертам іспанскай культуры
Падрыхтуйце прадукты: прасейце муку не менш за два разы – так выпечка будзе лягчэй. Затым змяшайце муку з соллю і разрыхляльнікаў
2
Вазьміце невялікі рондаль, дадайце ваду і адну сталовую лыжку аліўкавага алею і давядзіце да кіпення
3
Як толькі вада пачне кіпець, зніміце з агню і дробнымі порцыямі дадайце яе ў пакуту, акуратна замешваючы цеста. Яно павінна атрымацца крыху густым, ліпкім і ў меру цягучым
4
Гатовае цеста перакладзеце ў кандытарскі мяшок з асадкай “адкрытая зорка”
5
У рондалі ці глыбокай патэльні з тоўстым дном разагрэйце сланечнікавы алей
6
Затым выцісніце цурос у алей каля 15 сантыметраў
7
Пячыце, трохі памешваючы, да залацістага колеру. Затым дастаньце з фрыцюру і прасушыце папяровым ручніком для збавення ад лішняга алею
8
Гатовы цурос пасыпце цукровай пудрай або распаленым малочным шакаладам
Парады па падрыхтоўцы
1
Кандытарскі мяшок можна замяніць моцным пакетам для харчовых прадуктаў, абрэзаўшы кончык пакета
2
Калі цурос не атрымліваецца выціснуць адразу ў алей – рабіце нарыхтоўкі. Прапануем таксама зрабіць завіткі ў выглядзе круга, так печыва будзе мець прыгожы выгляд
3
Калі пад рукой няма шакаладу, прыгатуйце шакаладную глазуру: падпаліце 50 грам сметанковага масла, дадайце 3 сталовыя лыжкі малака і 3–4 сталовыя лыжкі цукру, давядзіце сумесь да поўнага растварэння цукру і глазура гатова да ўжывання
4
Сапраўдныя жыхары Мадрыду ласуюцца дэсертаў па раніцах з кубачкам духмянага чаю ці кава. Прапануем пачаць гэтую традыцыю з панядзелка, як сімвал прадуктыўнага тыдня
Дзяліцеся рэцэптам у сацыяльных сетках. Прыемнага апетыту! З клопатам, УП “Барысаўскі камбінат хлебапрадуктаў”