З даўніх часоў пернікі лічыліся сімвалам свята. Пернікі бываюць розныя па форме, дадаткам, а таксама відам, адзін з якіх мы хочам вам прапанаваць прыгатаваць. Падрабязны рэцэпт жытніх пернікаў глядзіце ніжэй
З даўніх часоў пернікі лічыліся сімвалам свята. Пернікі бываюць розныя па форме, дадаткам, а таксама відам, адзін з якіх мы хочам вам прапанаваць прыгатаваць. Падрабязны рэцэпт жытніх пернікаў глядзіце ніжэй
У невялікім сатэйніку падпаліце сметанковы алей, мёд і ўвесь цукар. Памешвайце да поўнага растварэння, затым зніміце з агню і дайце астыць, пераліўшы ў міску, дзе будзеце замешваць цеста
2
Прасейце жытнюю муку і змяшайце з пернікавай сумессю і разрыхляльнікам
3
Порцыямі дадайце сухія інгрэдыенты ў мядовую гушчу і змяшайце
4
Затым дадайце яйка і паспрабуйце замес. Цеста атрымаецца мяккім і эластычным
5
З мядовага цеста сфармуйце каўбасу, ахінуце ў харчовую плёнку і пакіньце ў халадзільніку прыкладна на адну гадзіну
6
Астуджаную нарыхтоўку нарэжце на пласціны таўшчынёй каля 1 сантыметра
7
Кожную пласціну сфармуйце ў круглявую форму, упрыгожыўшы малюнкам з дапамогай формы ці нажа
8
Падрыхтаваныя пернікі выкладзеце на засланы паперай, бляха, выконваючы, адлегласць адзін ад аднаго
9
Выпякаць у разагрэтай да 180 градусаў духоўцы на працягу 15-25 хвілін
10
Гатовыя пернікі выкладзеце на святочную страву. Мядовы водар у хаце і густ пернікаў не прымусіць доўга чакаць
Парады па падрыхтоўцы
1
Для падрыхтоўкі сумесі для пернікаў прапануем змяшаць спецыі: 10 грам духмянага перцу, 40 грам карыцы, 10 грам гваздзіка, 20 грам молатага імбіра, 10 грам кардамона, 10 грам молатага мушкатовага арэха
2
Для выпякання можна выкарыстоўваць сіліконавы кілімок
Дзяліцеся рэцэптам у сацыяльных сетках. Прыемнага апетыту! З клопатам пра Вас, УП “Барысаўскі камбінат хлебапрадуктаў”