«Уладар» – УП «Борисовский комбинат хлебопродуктов»

Акцыі

Кекс за 5 хвілін

Шакалад – любімы ласунак з дзяцінства: калі на Каляды, Новы год ці дзень нараджэння пяклі шакаладныя тарты, кексы ці печыва. Сучасныя тэхналогіі дазваляюць прыгатаваць хуткі, смачны дэсерт, маючы пад рукой самае неабходнае – сметанковы алей, цукар і яйкі. Для нашага рэцэпту вам запатрабуецца некаторае абсталяванне хаты: мікрахвалеўка, формачкі (зручней – сіліконавыя) для надання формы мафіна

Шакалад – любімы ласунак з дзяцінства: калі на Каляды, Новы год ці дзень нараджэння пяклі шакаладныя тарты, кексы ці печыва. Сучасныя тэхналогіі дазваляюць прыгатаваць хуткі, смачны дэсерт, маючы пад рукой самае неабходнае – сметанковы алей, цукар і яйкі. Для нашага рэцэпту вам запатрабуецца некаторае абсталяванне хаты: мікрахвалеўка, формачкі (зручней – сіліконавыя) для надання формы мафіна

Выкарыстоўвайце:

Выкарыстоўвайце

Інгрэдыенты

Цукар-пясок

4 – 5 сталовых лыжак

Яйка курынае гатунку адборнае

1 шт

Малако пастэрызаванае

3 сталовыя лыжкі

Какава-парашок насычаным густам шакаладу (гарачы шакалад)

2 сталовыя лыжкі

Сметанковае масла (тлустасцю не менш за 72%)

2 сталовыя лыжкі

Ванільны цукар

падлогу чайнай лыжкі

Сода (рэкамендуем разрыхляльнік)

падлогу чайнай лыжкі

Начынне

шакалад ці на ваш густ

Спосаб прыгатавання

1

Для пачатку неабходна прасеяць муку: так прадукт насычаецца кіслародам і кансістэнцыя гатовага кекса будзе паветранай і далікатнай. Таксама пакіньце пры пакаёвай тэмпературы алей: каб не браць увесь кавалак, адмерайце патрэбную колькасць, і адразу ў сіліконавай формачцы для выпечкі размясціце на стале

2

Яйка змяшайце з цукрам: можна ўзбіць уручную, калі няёмка выкарыстоўваць міксер. Цяпер акуратна ўвядзіце алей і працягвайце змешваць. Па магчымасці трэба ўзбіць у пену, але і аднастайнай масы будзе дастаткова

3

Усыпце разрыхляльнік у пакуту, дадайце ванільны цукар ці ванілін, і размяшайце з яечна-алейнай сумессю і малаком

4

Для выпечкі вазьміце сіліконавы шклянку або формачку, вышмаруйце алеем і пакіньце пры пакаёвай тэмпературы хвілін на 5. Кекс пад уздзеяннем тэмпературы ў мікрахвалеўцы паднімецца і павялічыцца ўдвая, таму выкладвайце цеста толькі да паловы формы

5

Зараз дадайце ўнутр дзельку-дзве шакаладу: акуратна ўціснеце ў цэнтр цеста для кекса і пры неабходнасці зверху даліце чайную лыжку масы. Можна таксама дадаць у шакаладнае начынне арэхі ці какосавую габлюшку: гэта залежыць ад вашых пераваг і таго, якога памеру формачка

6

Магутнасць мікрахвалёўкі для таго, каб прыгатаваць кекс, не павінна перавышаць 600 Ват. Але сучасныя прылады даюць магутнасць некалькі вышэй, таму ў залежнасці ад вашай прылады, выпякайце ад паўтары да 3 хвілін

7

Гатовы шакаладны мафін лепш крыху астудзіць. Такі кекс змяшчае вялікую колькасць калорый, таму перавага дэсерту ў тым, што ён маленькі

Звычайны дзень стане некалькі прыгажэй, калі вы дадасце ў яго хатняй утульнасці і цяпла. Прыемнага апетыту! З клопатам пра Вас, УП “Барысаўскі камбінат хлебапрадуктаў”

Падобныя рэцэпты