«Уладар» – УП «Борисовский комбинат хлебопродуктов»

Акцыі

Маркоўны кекс

Смачная выпечка можа быць карыснай. Напрыклад, мясны пірог ці хачапуры. Але калі пытанне аб салодкіх карысных вырабах, то маркоўны ці шпінатны пірог – выдатны выбар для чайнай паўзы. Морква змяшчае ў сабе вітаміны групы В і Е, а таксама каратын і добрая для прафілактыкі вастрыні зроку і пругкасці скуры. Прапануем рэцэпт маркоўнага пірага, які парадуе вас сваёй прастатой, а блізкіх – незвычайным густам. Сытная і салодкая выпечка ўсмакуецца нават дзецям

Выкарыстоўвайце

Смачная выпечка можа быць карыснай. Напрыклад, мясны пірог ці хачапуры. Але калі пытанне аб салодкіх карысных вырабах, то маркоўны ці шпінатны пірог – выдатны выбар для чайнай паўзы. Морква змяшчае ў сабе вітаміны групы В і Е, а таксама каратын і добрая для прафілактыкі вастрыні зроку і пругкасці скуры. Прапануем рэцэпт маркоўнага пірага, які парадуе вас сваёй прастатой, а блізкіх – незвычайным густам. Сытная і салодкая выпечка ўсмакуецца нават дзецям

Выкарыстоўвайце:

Інгрэдыенты

Морква салодкая, цёртая

250 гр

Алей расліннае, нерафінаваны

1 сталовая лыжка

Яйка курынае гатунку С-1

3 шт

Цукар-пясок

220 гр

Соль павараная харчовая

1 дробка

Разрыхляльнік цеста

10 гр

Цукровая пудра для прысыпкі гатовага выраба

2 сталовыя лыжкі

Спосаб прыгатавання

1

Для пачатку прасейце муку. Гэты крок абавязковы: просеянная мука надасць вырабу лёгкасць

2

Цукар і яйкі змяшайце лыжкай, дадайце алей і пачынайце ўзбіваць. Спачатку на невялікай хуткасці, затым усё хутчэй. Павінна выйсці негустая пена з паветранай праслойкай зверху

3

Змяшайце муку з разрыхляльнікаў і прасейце яшчэ раз, дадайце ў сумесь

4

Морква натрыце на дробнай тарцы: пірог будзе смачней, калі дадаць гародніну не лустачкамі, а ўтворыць з масай раўнамерную сумесь. Добранька вымешайце ўсё разам, каб атрымаць прыгожае аранжавае цеста

5

У разагрэтую духавую шафу пастаўце пірог і рыхтуйце ў буйнай форме на працягу 45–50 хвілін. Калі вырашылі рабіць маркоўныя мафіны, той час скароціце да 15-20 хвілін

6

Дайце выпечцы астыць і можна вымаць з формы

7

Кекс гатовы: густ у выраба незвычайны: салодкі, насычаны, маркоўны

Парады па падрыхтоўцы

1

Па рэцэпце трэба замясіць цеста для пірага і паставіць яго ў холад, але гэты крок можна прапусціць, калі вы спяшаецеся

2

Духоўка павінна быць цёплай: таму папярэдне разагрэйце яе да 180 градусаў

3

Форма для маркоўнага кекса падыдзе любая: хораша атрымліваюцца маленькія мафіны ў асобных формачках. Можна выкарыстоўваць тару са здымным дном або класічную кексніцу. Каб ён лягчэй вымаўся, вышмаруйце дно алеем

4

Падавайце пірог, прысыпаным цукровай пудрай

Дзяліцеся рэцэптам у сацыяльных сетках. Прыемнага апетыту! З клопатам пра Вас, УП “Барысаўскі камбінат хлебапрадуктаў”

Падобныя рэцэпты