Смачная выпечка можа быць карыснай. Напрыклад, мясны пірог ці хачапуры. Але калі пытанне аб салодкіх карысных вырабах, то маркоўны ці шпінатны пірог – выдатны выбар для чайнай паўзы. Морква змяшчае ў сабе вітаміны групы В і Е, а таксама каратын і добрая для прафілактыкі вастрыні зроку і пругкасці скуры. Прапануем рэцэпт маркоўнага пірага, які парадуе вас сваёй прастатой, а блізкіх – незвычайным густам. Сытная і салодкая выпечка ўсмакуецца нават дзецям
Смачная выпечка можа быць карыснай. Напрыклад, мясны пірог ці хачапуры. Але калі пытанне аб салодкіх карысных вырабах, то маркоўны ці шпінатны пірог – выдатны выбар для чайнай паўзы. Морква змяшчае ў сабе вітаміны групы В і Е, а таксама каратын і добрая для прафілактыкі вастрыні зроку і пругкасці скуры. Прапануем рэцэпт маркоўнага пірага, які парадуе вас сваёй прастатой, а блізкіх – незвычайным густам. Сытная і салодкая выпечка ўсмакуецца нават дзецям
Для пачатку прасейце муку. Гэты крок абавязковы: просеянная мука надасць вырабу лёгкасць
2
Цукар і яйкі змяшайце лыжкай, дадайце алей і пачынайце ўзбіваць. Спачатку на невялікай хуткасці, затым усё хутчэй. Павінна выйсці негустая пена з паветранай праслойкай зверху
3
Змяшайце муку з разрыхляльнікаў і прасейце яшчэ раз, дадайце ў сумесь
4
Морква натрыце на дробнай тарцы: пірог будзе смачней, калі дадаць гародніну не лустачкамі, а ўтворыць з масай раўнамерную сумесь. Добранька вымешайце ўсё разам, каб атрымаць прыгожае аранжавае цеста
5
У разагрэтую духавую шафу пастаўце пірог і рыхтуйце ў буйнай форме на працягу 45–50 хвілін. Калі вырашылі рабіць маркоўныя мафіны, той час скароціце да 15-20 хвілін
6
Дайце выпечцы астыць і можна вымаць з формы
7
Кекс гатовы: густ у выраба незвычайны: салодкі, насычаны, маркоўны
Парады па падрыхтоўцы
1
Па рэцэпце трэба замясіць цеста для пірага і паставіць яго ў холад, але гэты крок можна прапусціць, калі вы спяшаецеся
2
Духоўка павінна быць цёплай: таму папярэдне разагрэйце яе да 180 градусаў
3
Форма для маркоўнага кекса падыдзе любая: хораша атрымліваюцца маленькія мафіны ў асобных формачках. Можна выкарыстоўваць тару са здымным дном або класічную кексніцу. Каб ён лягчэй вымаўся, вышмаруйце дно алеем
4
Падавайце пірог, прысыпаным цукровай пудрай
Дзяліцеся рэцэптам у сацыяльных сетках. Прыемнага апетыту! З клопатам пра Вас, УП “Барысаўскі камбінат хлебапрадуктаў”