«Уладар» – УП «Борисовский комбинат хлебопродуктов»

Акцыі

Мядовы пернік

Першае згадванне пернікі на Русі пачынаецца з 9 стагоддзя. Слова «пернікі» паходзіць ад старарускага «дыванга», што азначае суцэльны хлеб. У аснову рэцэпта ляжаць кампаненты як мука, мёд, разынкі, арэхі і цукар. Такая выпечка падыдзе да гарбаты за сямейным сталом, а таксама да посных страў у перыяд посту. Каўрыжка мядовая класічны рэцэпт здзівіць сваім густам любога

Першае згадванне пернікі на Русі пачынаецца з 9 стагоддзя. Слова «пернікі» паходзіць ад старарускага «дыванга», што азначае суцэльны хлеб. У аснову рэцэпта ляжаць кампаненты як мука, мёд, разынкі, арэхі і цукар. Такая выпечка падыдзе да гарбаты за сямейным сталом, а таксама да посных страў у перыяд посту. Каўрыжка мядовая класічны рэцэпт здзівіць сваім густам любога

Выкарыстоўвайце

Выкарыстоўвайце:

Інгрэдыенты

Вада

200 мл

Цукар

120 гр

Раслінны алей

100 мл

Мёд

3 сталовыя лыжкі

Какава-парашок

2 сталовыя лыжкі

Разрыхляльнік

1 гарбатная лыжка

Разынкі

100 гр

Грэцкія арэхі

70 гр

Карыца молатая

1 гарбатная лыжка

Гваздзік молаты

на кончыку нажа

Каляндра

на кончыку нажа

Спосаб прыгатавання

1

Цеста. У невялікім рондалі змяшайце цукар, раслінны алей, мёд і ваду пакуль не ўтворыцца аднастайная сумесь. Атрыманую сумесь трохі астудзіце, дадайце соду, какава, разрыхляльнік і вострыя прыправы: карыцу, гваздзік і каляндра. Невялікімі порцыямі дадайце просеянную пакуту, старанна змяшайце. Цеста павінна атрымацца па кансістэнцыі густой смятаны

2

Начынне. У гатовае цеста дадайце разынкі і грэцкія арэхі, а пасля вымесіце да аднастайнасці

3

Выпечка. Нарыхтоўку мядовай пернікі выкладзеце ў форму, змазаную раслінным алеем. Выпякайце ў разагрэтай да 180 градусаў духоўцы на працягу 40-50 хвілін

4

Гатовай перніку дайце астыць, а пасля ўпрыгожце цукровай пудрай і падавайце да стала. Страва гатова!

Адзначайце акаўнт @uladar.by у сацыяльных сетках, калі рыхтуеце па нашых рэцэптах. Прыемнага апетыту! З клопатам пра Вас, УП “Барысаўскі камбінат хлебапрадуктаў”

Падобныя рэцэпты