Першае згадванне пернікі на Русі пачынаецца з 9 стагоддзя. Слова «пернікі» паходзіць ад старарускага «дыванга», што азначае суцэльны хлеб. У аснову рэцэпта ляжаць кампаненты як мука, мёд, разынкі, арэхі і цукар. Такая выпечка падыдзе да гарбаты за сямейным сталом, а таксама да посных страў у перыяд посту. Каўрыжка мядовая класічны рэцэпт здзівіць сваім густам любога
Першае згадванне пернікі на Русі пачынаецца з 9 стагоддзя. Слова «пернікі» паходзіць ад старарускага «дыванга», што азначае суцэльны хлеб. У аснову рэцэпта ляжаць кампаненты як мука, мёд, разынкі, арэхі і цукар. Такая выпечка падыдзе да гарбаты за сямейным сталом, а таксама да посных страў у перыяд посту. Каўрыжка мядовая класічны рэцэпт здзівіць сваім густам любога
Цеста. У невялікім рондалі змяшайце цукар, раслінны алей, мёд і ваду пакуль не ўтворыцца аднастайная сумесь. Атрыманую сумесь трохі астудзіце, дадайце соду, какава, разрыхляльнік і вострыя прыправы: карыцу, гваздзік і каляндра. Невялікімі порцыямі дадайце просеянную пакуту, старанна змяшайце. Цеста павінна атрымацца па кансістэнцыі густой смятаны
2
Начынне. У гатовае цеста дадайце разынкі і грэцкія арэхі, а пасля вымесіце да аднастайнасці
3
Выпечка. Нарыхтоўку мядовай пернікі выкладзеце ў форму, змазаную раслінным алеем. Выпякайце ў разагрэтай да 180 градусаў духоўцы на працягу 40-50 хвілін
4
Гатовай перніку дайце астыць, а пасля ўпрыгожце цукровай пудрай і падавайце да стала. Страва гатова!
Адзначайце акаўнт @uladar.by у сацыяльных сетках, калі рыхтуеце па нашых рэцэптах. Прыемнага апетыту! З клопатам пра Вас, УП “Барысаўскі камбінат хлебапрадуктаў”