Парадаваць блізкіх або здзівіць нечаканых гасцей заўсёды хочацца нечым незвычайным. Просты, смачны дэсерт у хатніх умовах – лепшае рашэнне. Часу на шакаладны фондан або цытрынавы тарт можа не быць, а далікатнае пясочнае печыва, якое проста растае ў роце, прыйдзецца даспадобы нават прыверадзе. «Узлётнае» – гэта просты і хуткі рэцэпт задавальнення для вашых гасцей! Усяго 20 хвілін, і прыгожая, рассыпістая выпечка да чаю гатова! Такое печыва можна прыгатаваць з прадуктаў, якія ёсць дома ў кожнага. Акрамя таго, дзеці любяць ляпіць з эластычнага цеста, і вы можаце рыхтаваць да прыходу гасцей у кампаніі юных павараць! Выбаўляе ў любых сітуацыях, таму – давайце пачынаць!
Парадаваць блізкіх або здзівіць нечаканых гасцей заўсёды хочацца нечым незвычайным. Просты, смачны дэсерт у хатніх умовах – лепшае рашэнне. Часу на шакаладны фондан або цытрынавы тарт можа не быць, а далікатнае пясочнае печыва, якое проста растае ў роце, прыйдзецца даспадобы нават прыверадзе. «Узлётнае» – гэта просты і хуткі рэцэпт задавальнення для вашых гасцей! Усяго 20 хвілін, і прыгожая, рассыпістая выпечка да чаю гатова! Такое печыва можна прыгатаваць з прадуктаў, якія ёсць дома ў кожнага. Акрамя таго, дзеці любяць ляпіць з эластычнага цеста, і вы можаце рыхтаваць да прыходу гасцей у кампаніі юных павараць! Выбаўляе ў любых сітуацыях, таму – давайце пачынаць!
Далікатным дэсерт атрымліваецца за кошт пясочнага цеста ў аснове. Пры жаданні, можна ўпрыгожыць выпечку зверху шакаладнай глазурай. Для гэтага падпаліце шакалад – адну плітку – і дадайце ў астылую масу 3 сталовыя лыжкі смятаны, змяшайце і заліце зверху гатовыя печыва. Калі жадаеце падкрэсліць рассыпістасць выраба, прысыпце зверху пудрай – так дэсерт будзе цукровым
2
Сметанковы алей павінен быць папярэдне размякчаным, для гэтага дастаньце пакаванне з халадзільніка за гадзіну да падрыхтоўкі. Калі госці прыйшлі нечакана, алей можна падпаліць на паравой лазні
3
Змяшайце соль, цукар і яйкі: узбіце міксерам на невялікай хуткасці да адукацыі пышнай пены. Дадайце алей і працягвайце ўзбіваць да стану крэму
4
Прасейце муку: выраб атрымаецца пышным і рассыпістым пасля выпечкі, а ў сумесі не будзе непатрэбнага смецця. Злучыце муку з асновай: павінна атрымацца эластычнае цеста
5
Перакладзеце масу ў кандытарскі мяшок. Калі такога няма, выкарыстоўвайце поліэтыленавы мяшок. Асадкай “зорачка” або з дапамогай прарэзу ў кутку пакуначка “выцісніце” печыва, даўжынёй 5-7 гл. Павінна атрымацца невялікі прастакутны выраб з баразёнкамі зверху. Лепш на пергаментную паперу, каб знізу “узлётнае” не прыгарала
6
Духавую шафу трэба разагрэць да 200 градусаў і выпякаць на працягу 10-15 хвілін. Печыва «ўзлётнае» гатова да гасцей!
Заварвайце гарбату і запрашайце ўсіх да стала! Прыемнага апетыту! З клопатам пра Вас, УП “Барысаўскі камбінат хлебапрадуктаў”