Версій паходжання печыва з прадказаннямі існуе няшмат: кітайска-амерыканская лічыцца асноўнай. У пачатку мінулага стагоддзі жыхары Чайнатауна ў Сан-Францыска спрабавалі максімальна прыцягваць турыстаў: імкнуліся зрабіць незвычайныя сувеніры і ствараць дзіўныя ўсходнія стравы. Каб па-сапраўднаму здзівіць публіку рэстаранам прапанавалі прыгатаваць печыва з мудрымі кітайскімі выказваннямі – папяровы прадказальнік. Ідэя настолькі спадабалася турыстам, што да гэтага часу існуюць кандытарскія, якія прафесійна рыхтуюць печыва з прадказаннямі. Печыва з выказваннямі можна прыгатаваць дома: для гэтага неабавязкова мець важкую нагоду – дзень нараджэння або новы год. Разбавіць сяброўскую вячорку можна смешнымі пажаданнямі або нумарамі квіткоў для падрыхтоўкі да іспыту. Проста напішыце тое, што вам падабаецца на стыкерах і змясціце ў печыва. Тонкі пласт лёгка трэсне ад сілы націску і незвычайная прапанова ці рада ўжо ў сябра ў руках
Версій паходжання печыва з прадказаннямі існуе няшмат: кітайска-амерыканская лічыцца асноўнай. У пачатку мінулага стагоддзі жыхары Чайнатауна ў Сан-Францыска спрабавалі максімальна прыцягваць турыстаў: імкнуліся зрабіць незвычайныя сувеніры і ствараць дзіўныя ўсходнія стравы. Каб па-сапраўднаму здзівіць публіку рэстаранам прапанавалі прыгатаваць печыва з мудрымі кітайскімі выказваннямі – папяровы прадказальнік. Ідэя настолькі спадабалася турыстам, што да гэтага часу існуюць кандытарскія, якія прафесійна рыхтуюць печыва з прадказаннямі. Печыва з выказваннямі можна прыгатаваць дома: для гэтага неабавязкова мець важкую нагоду – дзень нараджэння або новы год. Разбавіць сяброўскую вячорку можна смешнымі пажаданнямі або нумарамі квіткоў для падрыхтоўкі да іспыту. Проста напішыце тое, што вам падабаецца на стыкерах і змясціце ў печыва. Тонкі пласт лёгка трэсне ад сілы націску і незвычайная прапанова ці рада ўжо ў сябра ў руках
Масла сметанковае несалёнае (тлустасцю не меней 65%)
60 гр
Вавёркі яечныя
3 шт
Цукровая пудра
125 гр
Спосаб прыгатавання
1
Для пачатку трэба падпаліць алей: 2/3 аб’ёму нарэжце кубікамі і падпаліце ў сатэйніку з тоўстым дном на невялікім агні. Масла не павінна закіпець і дайце масе астыць
2
Пакуль алей астывае, адлучыце жаўткі ад бялкоў і астудзіце апошнія ў халадзільніку. Праз хвілін 15-20 узбіце міксерам да крутой пены: важна, каб кансістэнцыя была настолькі круты, што пікі трымалі форму. Чым правільней будзе выкананы гэты пункт рэцэпту, тым больш храбусткім у выніку выйдзе аснова для печыва
3
Цяпер пастаўце міксер на мінімальную хуткасць і пачынайце ўсыпаць цукровую пудру ў вавёркі. Паступова павялічваючы хуткасць працягвайце ўзбіванне, пакуль пудра цалкам не растварыцца. Вам трэба зрабіць шчыльны крэм як для мернгі
4
Для замесу цеста неабходна акуратна змяшаць алей і вавёркі і працягваць узбіваць аснову
5
Папярэдне прасейце муку і без блендера ўводзіце ў цеста, змешваючы сумесь лыжкай. Калі маса апынулася занадта шчыльнай, то развядзіце яе цёплай вадой і пакіньце на 20 хвілін
6
Выпякаць трэба на пергаментнай паперы, а каб прыгатаваць эластычнае цеста для згортвання, важна вышмараваць папярэдне паперу. Важна хутка выкладваць цеста памерам сантыметраў у 10, каб сумесь не паспела расцячыся. Тэмпературу выстаўляйце, улічваючы асаблівасці вашай духавай шафы: аптымальная тэмпература не вышэй за 170 градусаў
7
Гатоўнасць печыва вызначаецца адценнямі яго краёў: пачалі станавіцца карычневымі – даставайце з духавой шафы. Гатовы кружок будзе эластычным нядоўга, таму загадзя нарэжце паперкі з прадказаннямі. Зараз у кожны блін пакладзяце выказванне і згарніце ў трубачку, злучы скрутак з канцоў да сярэдзіны
Парады па падрыхтоўцы
1
Для фармавання формы: трэба прыгатаваць чарку і пакласці туды скрутак для канчатковай фіксацыі. З астылым печывам працаваць немагчыма – зрабіць патрэбную форму можна толькі з нарыхтоўкай з духоўкі
Смачны дэсерт гатовы. Дзяліцеся рэцэптам у сацыяльных сетках. Прыемнага апетыту! З клопатам пра Вас, УП “Барысаўскі камбінат хлебапрадуктаў”