Для пачатку неабходна падпаліць сметанковы алей. Гэты інгрэдыент падрыхтуйце першым, каб да моманту замесу цеста алей было не які гарачыцца
2
Чатыры яйкі неабходна падзяліць на складнікі. Жаўткі і адно цэлае яйка ўзбіваць трэба на працягу 1 хвіліны, затым дадаць цукар і ванілін і працягнуць на высокай хуткасці яшчэ 2-3 хвіліны.
3
Вавёркі пакуль прыбярыце ў холад
4
Аснова для “аблокі” павінна быць далікатнай. Таму муку папярэдне прасейце, каб цеста лепш паднялося і магчымае смецце не патрапіў у выпечку. Паступова дадайце муку ў яечную сумесь і ўзбівайце на працягу пары хвілін з асадкамі для цеста. Зараз акуратна ўліце астылы распалены алей, зноў узбіце адмысловымі венцамі да аднастайнага стану
5
Цяпер падагрэйце малако. Пакіньце астываць. Маса з бялку дастаткова астудзілася, пачынайце ўзбіваць яе ў пышную пену на працягу 5-7 хвілін на максімальнай хуткасці. Уліце ў цеста малако, змяшайце, дадайце вавёркі. Акуратна ўзбівайце асадкамі на нізкай хуткасці. Маса павінна быць аднастайнай, але вадкай
6
Цеста будзе далікатней, калі яго пакласці ў холад да выпякання. Таму пакуль мыеце посуд і разаграваеце духавую шафу да 180 градусаў, прыбярыце масу ў халадзільнік на 20-30 хвілін
7
Абярыце форму: калі выкарыстоўваеце круг, то дыяметр бярыце пабольш. Вышмаруйце яе алеем і выліце туды астуджанае цеста. Выпякайце на працягу 40 хвілін. Гатовыя коржи трэба разразаць на пірожныя і даць ім астыць
8
Можна падаваць і так. А можна дадаткова ўзбіць вавёркі двух-трох яйкаў з цукровай пудрай да стану густой пены і выкласці ў выглядзе пікаў на пірожнае ў выглядзе аблокі, упрыгожыць зверху ягадкай. Або зрабіце каханы крэм і ўпрыгожце выпечку такім чынам
Радуйце родных і блізкіх новымі рэцэптамі. Прыемнага апетыту! З клопатам пра Вас, УП “Барысаўскі камбінат хлебапрадуктаў”