Нездарма лічыцца, што Італія – гэта краіна аматараў макаронаў. Паста ў гэтым месцы існуе ўжо даўно, першапачаткова рыхтавалася ўручную і без асаблівай разнастайнасці формаў. Першая прамысловая вытворчасць пасты была наладжана ў Неапалі ў пачатку 15 стагоддзя. Гэтае месца было абрана з-за натуральных ваганняў тэмпературы, часам да чатырох разоў у дзень, што забяспечвала высокія і нізкія тэмпературы, неабходныя для сушкі макаронаў. Асабліва пераборлівыя ў гэтым працэсе спагецці
Нездарма лічыцца, што Італія – гэта краіна аматараў макаронаў. Паста ў гэтым месцы існуе ўжо даўно, першапачаткова рыхтавалася ўручную і без асаблівай разнастайнасці формаў. Першая прамысловая вытворчасць пасты была наладжана ў Неапалі ў пачатку 15 стагоддзя. Гэтае месца было абрана з-за натуральных ваганняў тэмпературы, часам да чатырох разоў у дзень, што забяспечвала высокія і нізкія тэмпературы, неабходныя для сушкі макаронаў. Асабліва пераборлівыя ў гэтым працэсе спагецці
Сыравіна для вытворчасці спагецці
Некаторыя віды макаронаў, у тым ліку і спагецці, вырабляюцца:
Такая мука грубага памолу вырабляецца з вотруб’я, эндоспермы і зародкаў цвёрдых гатункаў пшаніцы, у ёй высокае ўтрыманне бялку і мала крухмалу. Вырошчваюць яе спецыяльна для вытворчасці макаронных вырабаў
Такая мука таксама выкарыстоўваецца, але часцей у макаронных вырабах нізкай коштавай катэгорыі. Макароны з даданнем пшанічнай мукі больш ломкія, пры варэнні могуць зліпацца і разварвацца. Таму мука для спагецці павінна быць з цвёрдых гатункаў пшаніцы
Асаблівасці выраба спагецці
Вытворчасць спагецці – складаны аўтаматызаваны працэс, які ўключае ў сябе шэсць этапаў:
Замес цеста
Асноўныя кампаненты змешваюць паміж сабой, дадаюць натуральныя фарбавальнікі і яйкі для насычанага густу
Пракатка
У ламінаторы з цеста сыходзіць лішняя вадкасць і бурбалкі вады
Пастэрызацыя
Цеста падвяргаецца нагрэву да 220 °
Рэзка
Спагецці наразаюцца якія верцяцца лёзамі
Сушка
Самы працяглы працэс пры вытворчасці спагецці, ён займае 12 гадзін
Вытворцы макароны прапануюць вялікі выбар сушаных і свежых вырабаў. У тым ліку вырабы хуткага прыгатавання – спагецці, якія дастаткова заліць кіпенем
Макароны можна прыгатаваць і ў хатніх умовах, у такім выпадку выключаюцца вытворчыя этапы пракаткі, пастэрызацыі і сушкі, таму што хатнія спагецці не захоўваюць, іх адварваюць адразу пасля нарэзкі ўручную ці на экструдары
Макаронныя вырабы, дзякуючы сваёй харчовай каштоўнасці, падыходзяць тым, хто сочыць за сваім рацыёнам. Іх проста гатаваць – плюс для людзей, якія не любяць доўга стаяць ля пліты і марнаваць час на складаныя стравы