Хатнія ўмовы не заўсёды размяшчаюць да таго, каб прыгатаваць незвычайны дэсерт: патрэбныя асаблівыя прадукты і шмат часу. Салодкі, паветраны, сытны кекс з тварагу з разынкамі – адзін з найсмачнейшых відаў выпечкі. Яго можна з’есці на сняданак або здзівіць блізкіх, падаўшы з шарыкам ванільнага марожанага пад канец сямейнага застолля. Наш просты рэцэпт парадуе: усе прадукты ёсць дома ў кожнага, а ў працэсе прыгатавання няма ніякіх цяжкасцей
Хатнія ўмовы не заўсёды размяшчаюць да таго, каб прыгатаваць незвычайны дэсерт: патрэбныя асаблівыя прадукты і шмат часу. Салодкі, паветраны, сытны кекс з тварагу з разынкамі – адзін з найсмачнейшых відаў выпечкі. Яго можна з’есці на сняданак або здзівіць блізкіх, падаўшы з шарыкам ванільнага марожанага пад канец сямейнага застолля. Наш просты рэцэпт парадуе: усе прадукты ёсць дома ў кожнага, а ў працэсе прыгатавання няма ніякіх цяжкасцей
1 пакуначак (бярыце той, дзе разлік ідзе на 500 гр)
Спосаб прыгатавання
1
Сметанковы алей неабходна загадзя пакінуць пры пакаёвай тэмпературы. Цукар лепш здрабніць да стану пудры, а тварог перацерці праз сіта – кекс атрымаецца асабліва далікатны. Хоць калі вам падабаецца адчуваць зярністасць у цесцю, то можна пакінуць, як ёсць
2
У місцы змяшайце алей і цукровую пудру: паступова павялічваючы хуткасць, узбіце інгрэдыенты ў пышную пену. Цяпер па лыжцы ўсыпайце тварог і працягвайце ўзбіваць на невялікай хуткасці
3
Асобна разбіце яйкі і ўзбіце іх у пену: можна дадаць дробку солі. Злучыце абедзве сумесі і змяшайце лыжкай
4
Разынкі неабходна распарыць і прасушыць. Для гэтага заліце яго двойчы кіпенем і дайце пастаяць, але нядоўга, каб ён не насычаўся вільгаццю. Пасля зліву раскладзеце ягады на ручнік і прасушыце. Калі зрабіць гэта ў пачатку рэцэпту, то часу на сушку якраз хопіць
5
Цеста для тварожнага кекса не павінна быць густое, таму важна ўлічыць асаблівасць працы з мукой. Папярэдне прасейце: так яна насычаецца кіслародам, а непатрэбнае смецце не патрапіць у цеста. Для надання лёгкасці тэкстуры змяшайце з пакутай разрыхляльнік і ванілін і паступова дадавайце ўсё ў аснову. Тварог надае клейкасць, каб знівеліраваць ці нават пазбегнуць гэтага муку важна просеять
6
Злучыўшы ўсё разам павінна атрымацца эластычнае, не густое цеста
7
Для класічнага рэцэпта тварожнага кекса неабходна браць стандартную формачку: з валанамі па краях для эфектнай высокай выпечкі. Калі такой формы ў вас няма, то можна выкарыстоўваць стандартную круглую ці даўгаватую з круглявым дном. Абавязкова вышмаруйце яе алеем і прысыпце пакутай
8
Духавая шафа ўключыце на тэмпературу 170 градусаў, і хай яна награваецца. За гэты час падрыхтуйце формачку і дадайце разынкі ў тварогавае цеста для кекса. Раўнамерна размяркуеце аснову па формачцы: павінна быць запоўнена не больш за 2/3 аб’ёму
9
Рыхтуецца кекс на працягу гадзіны: гэта залежыць ад асаблівасцяў духоўкі, можа і даўжэй – але не больш за паўтары. Сачыце за адценнем выпечкі: яна павінна быць бурштынавай, а тэкстура – сухі: не застаецца на калыпку пры праверцы. Формачка таксама ўплывае на хуткасць выпечкі: калі рыхтуеце парцыённа, то часу запатрабуецца ўдвая менш
10
Гатовы пірог неабходна астудзіць і толькі потым разразаць. Можна зверху прысыпаць цукровай пудрай ці цёртым шакаладам, ці ўпрыгожыць шарыкам ванільнага марожанага
Тварожны кекс гатовы: смачны, просты і хуткі рэцэпт прыгатавання сапраўднага вынаходства для чайнай паўзы ў хатніх умовах. Прыемнага апетыту! З клопатам пра Вас, УП “Барысаўскі камбінат хлебапрадуктаў”