«Уладар» – УП «Борисовский комбинат хлебопродуктов»

Акцыі

Як абраць макароны для лазанні

Як думаеце, дзе ўпершыню пачалі рыхтаваць лажанню? Гэтая страва прыйшла з Грэцыі ў Старажытны Рым яшчэ ў 13 стагоддзі, замацавалася там, а потым распаўсюдзілася па ўсім свеце. Акрамя таго, слова “лажання” выкарыстоўвалі не для абазначэння стравы, так называлі рондаль, у якой гатавалася ежа. Класічны сучасны рэцэпт, які папулярны ва ўсім свеце, бярэ свой пачатак у правінцыі Эмілія-Раманья Італіі. У гэтым артыкуле даведаецеся, як абраць макароны для лазанні, ці можна прыгатаваць самастойна і колькі варыянтаў гэтай стравы існуе

Як думаеце, дзе ўпершыню пачалі рыхтаваць лажанню? Гэтая страва прыйшла з Грэцыі ў Старажытны Рым яшчэ ў 13 стагоддзі, замацавалася там, а потым распаўсюдзілася па ўсім свеце. Акрамя таго, слова “лажання” выкарыстоўвалі не для абазначэння стравы, так называлі рондаль, у якой гатавалася ежа. Класічны сучасны рэцэпт, які папулярны ва ўсім свеце, бярэ свой пачатак у правінцыі Эмілія-Раманья Італіі. У гэтым артыкуле даведаецеся, як абраць макароны для лазанні, ці можна прыгатаваць самастойна і колькі варыянтаў гэтай стравы існуе

Выбіраемы макароны для лазаньі

Лісты для лазаньі ёсць розныя, якія абраць – залежыць ад абранага рэцэпту:

жоўтыя з яйкамі для класічнай лазанні

зялёныя са шпінатам

з падвойнай хваляй для лазаньі-балан'ёз

рыфленыя для сакавітай лазанні

Якія б лісты вы не выбралі, галоўнае, здолець смачна прыгатаваць саму страву, бо паста – гэта полдела, не менш важна правільна падрыхтаваць інгрэдыенты і зрабіць падліўку

Як прыгатаваць лісты самастойна

Цеста для лістоў лазаньі зрабіць зусім не складана, для падрыхтоўкі запатрабуюцца наступныя прадукты:

Мука пшанічная (цвёрдых гатункаў)

Яйкі

Вада

Соль

Аліўкавы алей

Мука пшанічная (цвёрдых гатункаў)

Яйкі

Вада

Соль

Аліўкавы алей

Некалькі сакрэтаў для ідэальнага цеста: выкарыстоўвайце яйкі пакаёвай тэмпературы, яны лепш змешваюцца з пакутай, доўга вымешвайце цеста, каб зрабіць яго больш эластычным, гатовыя лісты лазанні выкладвайце на пергамент. Не варта выкарыстоўваць у гэтых мэтах ручнік, памытыя з духмяным парашком ці кандыцыянерам, бо свежая паста добра ўбіраюць у сябе староннія пахі

Шэсць варыянтаў лазанні

Варыяцый падрыхтоўкі лазаньі вялікае мноства, раскажам пра самыя распаўсюджаныя рэцэпты:

Класічная

У складзе фарш і падліўка бешамель

Неапалітанская

Рыхтуецца з неапалітанскага рагу, фрыкадэлек, каровінай рыкотты і сыру пякорына

Вінчыграсі

Дадаюцца курыныя і свіныя субпрадукты ў фарш

Па-Апенінску

Замест фаршу ў праслойку ідуць перамолатыя белыя грыбы ці труфелі

Б'янка

У складзе якога белыя грыбы ці вёшанкі, падліўка бешамель, сыр буррата і няма памідораў, гэта класічная “белая лажання”. Фарш можна дадаваць, а можна замяніць трэцім відам грыбоў, напрыклад шампіньёнамі

Са шпінатам ад Джэймі Олівера

Вегетарыянскае страва са шпінатам, сырам і соусам бешамель

Рыхтаваць лажанню не складана, хай гэты працэс зойме ў вас дастаткова часу – ад гадзіны да двух, але затое вы зможаце парадаваць сябе і сваіх блізкіх смачнай і сытнай стравай