«Уладар» – УП «Борисовский комбинат хлебопродуктов»

Акцыі

Як правільна захоўваць муку дома?

Бісквіты, пірагі, бліны і аладкі – пшанічную муку выкарыстоўваюць для падрыхтоўкі розных страў. Таму шматлікія гаспадыні аддаюць перавагу купіць прадукт з запасам, каб ён заўсёды быў пад рукой. Дзе і ў чым захоўваць пшанічную муку, каб яна не зляжалася і не адсырэла?

Бісквіты, пірагі, бліны і аладкі – пшанічную муку выкарыстоўваюць для падрыхтоўкі розных страў. Таму шматлікія гаспадыні аддаюць перавагу купіць прадукт з запасам, каб ён заўсёды быў пад рукой. Дзе і ў чым захоўваць пшанічную муку, каб яна не зляжалася і не адсырэла?

Дзе ў хаце захоўваць прадукт?

Вільготнасць у памяшканні да 75% і тэмпература паветра не вышэй за 25 ℃ – ідэальныя ўмовы, якія ўплываюць на працягласць захоўвання пшанічнай мукі. Не меней важна правільна абраць для яе ёмістасць. Можна выкарыстоўваць:

Папяровыя пакеты

Тканкавыя або палатняныя мяшочкі

Шкляныя ці металічныя слоікі

Пластыкавыя бутэлькі

Выбірайце тару для захоўвання, улічваючы месца размяшчэння. Стаўце яе ў цёмных, сухіх і прахалодных месцах:

У кладоўцы

У прасторным памяшканні зручна размясціць мяшкі вялікага аб’ёму. Калі дома ёсць кладоўка, можна купіць муку оптам. Вытворцы прапануюць поліпрапіленавыя мяшкі па 50 кг.

У кухоннай шафцы на паліцы

Завадскі папяровы пакет вагой 1–2 кг або лялька мяшочак не стаўце побач з моцна пахнуць прадметамі. Пакута добра ўбірае староннія пахі

У халадзільніку

Герметычна зачынены слоік ці пластыкавы кантэйнер ідэальна падыходзяць для захоўвання невялікага запасу мукі

Узімку прадукт можна паставіць на балконе ў пластыкавай бутэльцы з-пад вады ці кантэйнеры. Пакута не губляе якасці нават у мароз

Казуркі не завядуцца ўнутры кантэйнера, калі туды пакласці лаўровы ліст, перац чылі, зубчык часныку або невялікі мяшочак з соллю. Кантралюйце тэрміны прыдатнасці: наляпляйце на слоік стыкер з датай выраба. Калі выконваць умовы, мука завадской вытворчасці захоўваецца да 12 месяцаў

Які гатунак пшанічнай мукі лепш купіць?

Паміж сабой гатункі адрозніваюцца памолам, харчовай каштоўнасцю, густам, колерам і зместам клейкавіны. Пшанічная мука бывае:

Вышэйшага гатунку або "Экстра"

Мае белы ці крэмавы колер, паветраную структуру і дробны памол. Яе выкарыстоўваюць для любой выпечкі: здобных булачак, бісквітаў, батонаў і іншых прадуктаў

Першага гатунку

Можа быць белага ці жаўтлявага адцення. Пры замешванні цеста атрымліваецца эластычным, а выпечка смачнай і духмянай. З яе рыхтуюць пірагі, блінцы, сырнікі ці аладкі

Другога гатунку

Пакута грубей і цямней у параўнанні з вышэйшым і першым гатункамі. Яна падыдзе для прыгатавання хатняга хлеба, пернікаў, вафляў і печыва. Такая пшанічная мука ідэальная для замешвання цеста на пяльмені

Купіць оптам муку пшанічную можна перайшоўшы ў каталог прадукцыі. Выбар гатунку залежыць ад выпечкі, якую вы збіраецеся прыгатаваць