Грэчка багатая вавёркамі, вітамінамі і мінеральнымі рэчывамі. Напрыклад, у складзе круп ёсць вітамін В, неабходны для працы нервовай сістэмы. Да таго ж яна змяшчае мінімальную колькасць тлушчаў. Прадаецца грачаныя крупы оптам і ў розніцу, але на паліцах крам ёсць толькі 3 выгляду прадукта. Які з іх больш карысны?
Грэчка багатая вавёркамі, вітамінамі і мінеральнымі рэчывамі. Напрыклад, у складзе круп ёсць вітамін В, неабходны для працы нервовай сістэмы. Да таго ж яна змяшчае мінімальную колькасць тлушчаў. Прадаецца грачаныя крупы оптам і ў розніцу, але на паліцах крам ёсць толькі 3 выгляду прадукта. Які з іх больш карысны?
Ядрыца
Суцэльныя збожжавыя грэчкі, вылушчаныя ад абалонкі. З яе рыхтуюць рассыпістыя кашы, гарніры і выкарыстоўваюць для фаршыроўкі. У ядрыцы прыемны пах і густ, пры падрыхтоўцы крупы не губляе форму. Цёмна-карычневы колер зерням надае працэс апрацоўкі. Гарачае паветра вентылятара прасушвае грэчку, а абсмажванне выводзіць вільгаць з насення. Такая тэхналогія павялічвае тэрмін захоўвання прадукцыі
Прадзел
Дробна колатыя крупы, якія яшчэ называюць сечкай. Ідэальная для падрыхтоўкі глейкіх грачаных каш, запяканак і біточкаў. З дробненага насення зручна і хутка варыць кашы для дзяцей. Страва атрымліваецца мяккай і далікатнай, падобнай на пюрэ. Дробныя часціцы лёгка перажоўваюцца і лепш засвойваюцца
Шматкі
Расплясканыя грачаныя збожжа. Не патрабуюць варэння, іх дастаткова заліць кіпенем і можна ўжываць у ежу. Шматкі хутка рыхтуюцца, таму карыстаюцца попытам у занятых людзей. Прыхільнікі здаровага харчавання заліваюць крупы кефірам. Грачаныя шматкі шырока выкарыстоўваюць у кулінарыі: дадаюць у катлеты, смузі, пірагі і блінцы
Карысныя ўласцівасці грачаных круп
Грачаныя крупы ўтрымоўваюць каля 50 карысных рэчываў. У яе складзе ёсць:
Жалеза
падвышае гемаглабін
Калій
умацоўвае сценкі сасудаў
Фосфар
спрыяе развіццю касцяной сістэмы
Флавоноіды
зніжаюць узровень халестэрыну і нармалізуюць артэрыяльны ціск
Магній
стабілізуе працу эндакрыннай сістэмы
Антыаксіданты
выводзяць з арганізма вольныя радыкалы
Дастаткова ўключаць у меню стравы з грэчкі 2-3 разы на тыдзень, каб насыціць арганізм вітамінамі і мінераламі. Ужывайце грэчку рэгулярна ў якасці прафілактыкі розных захворванняў. Усе віды грачанай прадукцыі аднолькава карысныя. Выбірайце прадукцыю з грэчкі ў залежнасці ад смакавых пераваг