Як прыгатаваць выпечку, каб яна апраўдала вашыя чаканні і была не горш, чым у каханай пякарні? Чытайце артыкул, дзе раскажам, якую муку варта выкарыстоўваць для пластовага тэсту
Як прыгатаваць выпечку, каб яна апраўдала вашыя чаканні і была не горш, чым у каханай пякарні? Чытайце артыкул, дзе раскажам, якую муку варта выкарыстоўваць для пластовага тэсту
Мука для пластовага тэсту: першага і вышэйшага гатунку
Для дражджавога і бездражджавога пластовага тэсту выкарыстоўваюць гатунак мукі з добрымі пякарнымі ўласцівасцямі. Што гэта значыць? Каб выпечка атрымалася смачнай і “растала ў роце” варта выбіраць якасную муку з наступнымі характарыстыкамі:
12-13%
бялок
75-79%
крухмал
28-30%
клейкавіна
Пад такія характарыстыкі падыходзяць пшанічная мука першы гатунак і вышэйшы. Чым большыя паказчыкі клейкавіны, тым лепш для будучай выпечкі. Некаторыя кулінары дадаюць дадаткова сухую клейкавіну, каб палепшыць якасць цеста – колькасць залежыць ад выкарыстоўванага гатунку
Муку прасейваюць папярэдне некалькі разоў, каб узбагаціць і насыціць кіслародам, бо кулінарны выраб атрымліваецца больш пышным і далікатным
Што яшчэ трэба ведаць, каб пластовае цеста атрымалася?
Ёсць некалькі правіл для падрыхтоўкі такога цеста:
Выкарыстоўвайце воцат ці цытрынавую кіслату, бо кіслае асяроддзе паляпшае якасць клейкавіны ў пакуце
Дадавайце сумесь прахалоднай вады і малака ў розных прапорцыях, каб эластычнасць не пацярпела
Замешвайце цеста з халодным маргарынам ці маслам, так пласты не будуць рвацца
Разразайце гатовае цеста толькі вострым нажом, інакш падушыце боку, што адаб’ецца на пышнасці
Выкарыстоўвайце нашы парады, каб прыгатаваць выпечку з пластовага тэсту, якая спадабаецца ўсёй сям’і