«Уладар» – УП «Борисовский комбинат хлебопродуктов»

Акцыі

Мука для пластовага тэсту: як абраць правільна?

Як прыгатаваць выпечку, каб яна апраўдала вашыя чаканні і была не горш, чым у каханай пякарні? Чытайце артыкул, дзе раскажам, якую муку варта выкарыстоўваць для пластовага тэсту

Як прыгатаваць выпечку, каб яна апраўдала вашыя чаканні і была не горш, чым у каханай пякарні? Чытайце артыкул, дзе раскажам, якую муку варта выкарыстоўваць для пластовага тэсту

Мука для пластовага тэсту: першага і вышэйшага гатунку

Для дражджавога і бездражджавога пластовага тэсту выкарыстоўваюць гатунак мукі з добрымі пякарнымі ўласцівасцямі. Што гэта значыць? Каб выпечка атрымалася смачнай і “растала ў роце” варта выбіраць якасную муку з наступнымі характарыстыкамі:

12-13%

бялок

75-79%

крухмал

28-30%

клейкавіна

Пад такія характарыстыкі падыходзяць пшанічная мука першы гатунак і вышэйшы. Чым большыя паказчыкі клейкавіны, тым лепш для будучай выпечкі. Некаторыя кулінары дадаюць дадаткова сухую клейкавіну, каб палепшыць якасць цеста – колькасць залежыць ад выкарыстоўванага гатунку

Муку прасейваюць папярэдне некалькі разоў, каб узбагаціць і насыціць кіслародам, бо кулінарны выраб атрымліваецца больш пышным і далікатным

Што яшчэ трэба ведаць, каб пластовае цеста атрымалася?

Ёсць некалькі правіл для падрыхтоўкі такога цеста:

Выкарыстоўвайце воцат ці цытрынавую кіслату, бо кіслае асяроддзе паляпшае якасць клейкавіны ў пакуце

Дадавайце сумесь прахалоднай вады і малака ў розных прапорцыях, каб эластычнасць не пацярпела

Замешвайце цеста з халодным маргарынам ці маслам, так пласты не будуць рвацца

Разразайце гатовае цеста толькі вострым нажом, інакш падушыце боку, што адаб’ецца на пышнасці

Выкарыстоўвайце нашы парады, каб прыгатаваць выпечку з пластовага тэсту, якая спадабаецца ўсёй сям’і