«Уладар» – УП «Борисовский комбинат хлебопродуктов»

Акцыі

Рыхтуем карысныя сняданкі з вотруб'я

Сняданак – найважнейшы прыём ежы. Калі не паесці з раніцы або прыгатаваць занадта “цяжкую” страву, гэта адаб’ецца на самаадчуванні. Таму сняданак павінен быць багаты на вітаміны і мікраэлементы. Выдатны варыянт – прыгатаваць яго на аснове вотруб’я

Сняданак – найважнейшы прыём ежы. Калі не паесці з раніцы або прыгатаваць занадта “цяжкую” страву, гэта адаб’ецца на самаадчуванні. Таму сняданак павінен быць багаты на вітаміны і мікраэлементы. Выдатны варыянт – прыгатаваць яго на аснове вотруб’я

Чаму вотруб'е карысна

Вотруб’е – гэта ахоўны пласт збожжа, які здымаюць падчас апрацоўкі. У ім змяшчаюцца абалоніна, вітаміны В1, В2, А, Е, магній, селен, кальцый, жалеза, марганец. Вотруб’е з рознай травы валодае агульнымі ўласцівасцямі:

Паляпшаюць якасць стрававання

Дапамагаюць трымаць вагу ў норме

Зніжаюць узровень халестэрыну

Умацоўваюць імунітэт

Станоўча ўплываюць на стан скуры і волас

Самае «лёгкае» вотруб’е — жытняе, грачанае і пшанічнае, а самае каларыйнае — амарантавыя і ячменныя

Колькі вотруб'я патрэбна арганізму

Сутачная норма – 30-40 гр (3-4 сталовыя лыжкі). Уводзіце вотруб’е ў рацыён паступова, пачынаючы з 1-2 чайных лыжак у дзень і павялічваючы колькасць прадукта на працягу 2-3 тыдняў. Абавязкова піце шмат вадкасці, каб харчовыя валокны лепш пераварваліся, і выконвайце рэкамендуемую норму

З чым ёсць вотруб'е

Самы просты спосаб уключыць вотруб’е ў здаровае харчаванне – дадаваць іх у малочныя прадукты. Змешвайце вотруб’е з садавінай або ягадамі – і атрымаеце пажыўны летні сняданак. Калі жадаеце прыгатаваць несалодкую страву, дадайце ў смузи з гародніны ці пасыпце вотруб’ем салата

Вотруб’е можна тэрмічнаму апрацаваць: зварыць кашу, падсмажыць блінцы. Вось некалькі простых рэцэптаў для сняданку

Бліны з пшанічным вотруб'ем

Выдатны варыянт для сытнага сняданку. Вам спатрэбяцца:

Вотруб'е пшанічнае

100 гр

Малако

50 мл

Яйкі курыныя

2 шт

Алей

2 сталовыя лыжкі

Вотруб'е пшанічнае

100 гр

Малако

50 мл

Яйкі курыныя

2 шт

Алей

2 сталовыя лыжкі

Узбіваем яйкі, паступова дадаючы малако. Кладзём вотруб’е і старанна змешваем. Разаграваем патэльню, змазваем яе алеем і выпякаем бліны. Добрым дадаткам да стравы будзе варэнне, джэм або смятана

Аўсянка з жытнім вотруб'ем і мёдам

Вам спатрэбяцца:

Шматкі аўсяныя

250 гр

Вотруб'е жытняе

60 гр

Малако

900 мл

Мёд

40 гр

Шматкі аўсяныя

250 гр

Вотруб'е жытняе

60 гр

Малако

900 мл

Мёд

40 гр

Награваем малако да першых бурбалак (не кіпяцім!). Засынаем шматкі і варым на невялікім агні. Абавязкова памешваем. У мяккую аўсянку дадаем вотруб’е і варым 6-7 хвілін. Калі каша згусне, здымаем яе з агню. Дадаем мёд і змешваем. Накрываем рондаль вечкам і даем пастаяць 10 хвілін. Сняданак гатовы! Можна ўпрыгожыць яго ягадамі і кавалачкамі садавіны

У рацыён можна дадаваць не толькі вотруб’е, але і прарошчаныя зерні пшаніцы і шматкі з зародкаў зерняў. Гэта забяспечыць арганізм энергіяй на ўвесь дзень