Тварожныя, або як яшчэ часта гавораць, гусіныя лапкі – самы вядомы рэцэпт печыва з дзяцінства. Хто не хацеў тэматычна дэкараваць выпечку, рабіў проста трыкутнікі з тварожна-пясочнага цеста. Адрозненнем мог стаць і склад цеста: калі вы дадасце больш алею ці яйка, ці адкладзяце масу ў холад перад вырабам вырабаў, раскачаеце пласт тоўшчы ці танчэй. Просты і хуткі рэцэпт: гатовы дэсерт выходзіць далікатны, мяккі, цукровы і ў меру салодкі. Гусіны хвосцік або лапка – гэта толькі элементы, асноўная форма печыва – трыкутнік. Галоўны інгрэдыент – тварог, ён не павінен быць абястлушчаным, паколькі сыроватка добра змешваецца з мукой і маслам і надае дадатковай пяшчоты вырабам. Павінен атрымацца далікатны тварогавы пласт, які лёгка наразаць на формы
Тварожныя, або як яшчэ часта гавораць, гусіныя лапкі – самы вядомы рэцэпт печыва з дзяцінства. Хто не хацеў тэматычна дэкараваць выпечку, рабіў проста трыкутнікі з тварожна-пясочнага цеста. Адрозненнем мог стаць і склад цеста: калі вы дадасце больш алею ці яйка, ці адкладзяце масу ў холад перад вырабам вырабаў, раскачаеце пласт тоўшчы ці танчэй. Просты і хуткі рэцэпт: гатовы дэсерт выходзіць далікатны, мяккі, цукровы і ў меру салодкі. Гусіны хвосцік або лапка – гэта толькі элементы, асноўная форма печыва – трыкутнік. Галоўны інгрэдыент – тварог, ён не павінен быць абястлушчаным, паколькі сыроватка добра змешваецца з мукой і маслам і надае дадатковай пяшчоты вырабам. Павінен атрымацца далікатны тварогавы пласт, які лёгка наразаць на формы
Тварог лепш працерці праз сіта: так маса будзе больш далікатнай і не застанецца зярняткаў. Затым дадайце ў тварог муку і разрыхляльнік. Муку лепш папярэдне прасеяць, каб выпечка выйшла паветранай, і ўводзіць у масу разам з разрыхляльнікам праз сіта
2
Масла сметанковае натрыце на дробнай тарцы і змяшайце з тварогава-мучной сумессю. Дадайце цукар-пясок (палову дозы) і скруціце шар, максімальна аднастайнай кансістэнцыі. Прыбярыце ў холад хвілін на 20-30
3
Пастаўце разагравацца духавую шафу да тэмпературы 180 градусаў. За гэты час падзеліце пласт на некалькі частак, кожную з якіх раскочвайце таўшчынёй 3-4 мм. Зараз з пласта неабходна выразаць кругі, дыяметрам 10-12 гл. Для выгоды скарыстайцеся кружкай патрэбнага дыяметра
4
Высыпце пакінуты цукар на плоскую талерку, каб мачаць печыва. Спачатку пакладзяце адзін бок круга і прыцісніце зверху, каб цукар аддрукаваўся, затым складзеце напалову, зноў памачыце адзін бок у цукар, прыцісніце і зноў складзеце напалову цукрам ва ўнутр. Абмакніце складзенае ўдвая печыва ў цукар з аднаго боку і выкладзеце атрыманыя гусіныя лапкі на бляху, прысыпаную мукой ці па-над пергаментнай паперай
5
У разагрэтай духоўцы выпякайце на працягу паўгадзіны-сарака хвілін. Гатовыя вырабы лепш падаваць астылымі. Страва гатова!
Дзяліцеся рэцэптам у сацыяльных сетках. Прыемнага апетыту! З клопатам пра Вас, УП “Барысаўскі камбінат хлебапрадуктаў”