«Уладар» – УП «Борисовский комбинат хлебопродуктов»

Акцыі

Сырнікі

Сырнікі – тып утульных сняданкаў і перакусаў: перад школай мама ў дзяцінстве часта рыхтавала пышкі з тварагу на патэльні, бо ён вельмі пажыўны і валодае вялікай колькасцю карысных мікраэлементаў. Назва стравы ўтворана ад асновы “сыр”, бо раней, аж да XVIII стагоддзя, усе стравы з тварагу лічыліся сырнымі. Нават царскі тварожны Вялікдзень у кухароў называўся як «сырны». Гісторыя сырніка бярэ пачатак у рымлян і працягваецца ў славянскіх традыцыях. Па легендзе адзін з купцоў адправіўся ў падарожжа. Калі прыйшоў час адпачыць і выпіць малака, каб наталіць смагу, рымлянін заўважыў, што яно сапсавалася і скруцілася. Але паколькі іншага напою не было, купец вырашыў спрабаваць: нечакана сыроватка аказалася смачнай, а сціснуты белы «камок» сытным. Па прыездзе купец падзяліўся гэтым адкрыццём з жонкай і тая стала рыхтаваць тварог. А калі рэцэпт дайшоў да славян, то знаходлівыя гаспадыні вырашылі змяніць рэцэпт, каб прадукт не псаваўся так хутка. Яны стамлялі “тварог” у печы, а затым адціскалі яго на марлі і захоўвалі да 2 тыдняў у скляпах сваіх хат. Яшчэ адна цікавая славянская традыцыя прыйшла да нас з часоў Царскай Русі, калі на святкаванне масленіцы рыхтавалі не толькі тоўстыя, дражджавыя бліны, але і сырнікі, шчодра палітыя мёдам і ўпрыгожаныя сухафруктамі. Сёння мы падабралі для вас класічны рэцэпт сырнікаў: гэты просты і карысны сняданак стане палачкай-ратавалачкай для вас і вашых блізкіх. Гатовыя вырабы можна замарозіць і даставаць па меры неабходнасці

Сырнікі – тып утульных сняданкаў і перакусаў: перад школай мама ў дзяцінстве часта рыхтавала пышкі з тварагу на патэльні, бо ён вельмі пажыўны і валодае вялікай колькасцю карысных мікраэлементаў. Назва стравы ўтворана ад асновы “сыр”, бо раней, аж да XVIII стагоддзя, усе стравы з тварагу лічыліся сырнымі. Нават царскі тварожны Вялікдзень у кухароў называўся як «сырны». Гісторыя сырніка бярэ пачатак у рымлян і працягваецца ў славянскіх традыцыях. Па легендзе адзін з купцоў адправіўся ў падарожжа. Калі прыйшоў час адпачыць і выпіць малака, каб наталіць смагу, рымлянін заўважыў, што яно сапсавалася і скруцілася. Але паколькі іншага напою не было, купец вырашыў спрабаваць: нечакана сыроватка аказалася смачнай, а сціснуты белы «камок» сытным. Па прыездзе купец падзяліўся гэтым адкрыццём з жонкай і тая стала рыхтаваць тварог. А калі рэцэпт дайшоў да славян, то знаходлівыя гаспадыні вырашылі змяніць рэцэпт, каб прадукт не псаваўся так хутка. Яны стамлялі “тварог” у печы, а затым адціскалі яго на марлі і захоўвалі да 2 тыдняў у скляпах сваіх хат. Яшчэ адна цікавая славянская традыцыя прыйшла да нас з часоў Царскай Русі, калі на святкаванне масленіцы рыхтавалі не толькі тоўстыя, дражджавыя бліны, але і сырнікі, шчодра палітыя мёдам і ўпрыгожаныя сухафруктамі. Сёння мы падабралі для вас класічны рэцэпт сырнікаў: гэты просты і карысны сняданак стане палачкай-ратавалачкай для вас і вашых блізкіх. Гатовыя вырабы можна замарозіць і даставаць па меры неабходнасці

Выкарыстоўвайце:

Выкарыстоўвайце

Інгрэдыенты

Тварог свежы, тлустасць 5%

400 гр

Цукар-пясок

3 – 4 сталовыя лыжкі

Яйка курынае, сярэдняе

2 шт

Ванільны цукар

1 гарбатная лыжка

Масла сметанковае топленае

для абжаркі

Спосаб прыгатавання

1

Рэцэптаў прыгатавання існуе вельмі шмат, мы падабралі класічны. Для яго лепш за ўсё выкарыстоўваць тварог тлустасцю 5%: сырнік атрымліваецца шчыльны і без лішняй вільгаці

2

Выкладзеце ў вялікую глыбокую талерку тварог, дадайце яйкі і цукар, ванільны цукар і добра змяшайце. Узбіваць нічога не трэба, зярністасць тварагу выдатна падкрэсліць натуральнасць прадукта. Сырнік па гэтым рэцэпце выходзіць дастаткова салодкі, таму цукар кантралюйце па сваім меркаванні

3

Прасейце муку і ўсыпце паступова ў тару, добра перавязайце. Прыбярыце ў холад хвілін на 10-15. Сфармуйце шарыкі з дапамогай сталовай лыжкі, абкачайце ў пакуце, прыцісніце, для адукацыі больш плоскага сырніка

4

Нагрэйце патэльню і выкладзеце туды распалены сметанковы алей, калі ўсё добра падагрэецца, пачынайце выкладваць сырнікі. Абсмажце з кожнага боку на працягу пары хвілін, каб атрымаўся прыгожы румяны бочок. Прыгатаваныя вырабы выкладвайце на папяровы ручнік, каб лішняе масла сышло. Падавайце страву не лядоўням, а для дэкору выкарыстайце свежыя ягады, садавіна і мёд

Дзяліцеся рэцэптам у сацыяльных сетках. Прыемнага апетыту! З клопатам пра Вас, УП “Барысаўскі камбінат хлебапрадуктаў”

Падобныя рэцэпты