Жадаем з вамі падзяліцца вельмі смачным і простым рэцэптам рагалікаў на смятане з павідлам. Рагалік – кулінарнае выраб з цеста з начыннем. Выпечка атрымала сваю назву з-за формы, нагадвае звярыныя рогі. Рагалікі выпякаюцца з розных відаў цеста і з любым начыннем. Хатнія рагалікі з павідлам па гэтым рэцэпце атрымліваюцца смачнымі і вельмі паветранымі. Хрумсткія, слаістай рагалікі могуць быць з любым начыннем: павідла, варэнне, джэм, арэхі, кунжут, мак і г.д. Рыхтуюцца хутка і проста. Прыступім?
Жадаем з вамі падзяліцца вельмі смачным і простым рэцэптам рагалікаў на смятане з павідлам. Рагалік – кулінарнае выраб з цеста з начыннем. Выпечка атрымала сваю назву з-за формы, нагадвае звярыныя рогі. Рагалікі выпякаюцца з розных відаў цеста і з любым начыннем. Хатнія рагалікі з павідлам па гэтым рэцэпце атрымліваюцца смачнымі і вельмі паветранымі. Хрумсткія, слаістай рагалікі могуць быць з любым начыннем: павідла, варэнне, джэм, арэхі, кунжут, мак і г.д. Рыхтуюцца хутка і проста. Прыступім?
Пачынаем з падрыхтоўкі цеста. Бярэм міску, выкладваем туды распалены сметанковы алей, смятану і цукар. Сумесь трэба добра змяшаць, каб яна стала аднастайнай. Усыпаем просеянную пшанічную муку вышэйшага гатунку і разрыхляльнік. Пакуту лепш дадаваць паступова. Пасля даданне ўсёй мукі, трэба яго добра замясіць. Гатовае цеста загарнуць у харчовую плёнку і пакласці ў халадзільнік на 40-50 хвілін
2
Па заканчэнні часу дастаем цеста, выкладваем яго на стол, пасыпанай мукой. Цеста дзелім на 4 часткі. Пакуль мы будзем займацца раскочваннем першай часткі, астатняе цеста прыбіраем назад у халадзільнік. З цеста фармуем круг і раскочваем яго таўшчынёй 4-5 мм. Разразаем яго на 8 роўных частак. Яны павінны атрымаецца ў форме трыкутніка. Бярэм павідла і тонкім пластом нашмароўваем яго на кожную кавалачак, калі павідла густое, то выкладваем яго на шырокую частку не вялікай колькасцю
3
Кожны кавалачак пачынальна ад шырокай часткі акуратна пачынаем скручваць, каб атрымаліся прыгожыя рагалікі. Гэтак жа які прарабляецца з астатнім тэстам
4
Бляху засцілаем паперай для выпечкі і зверху змазваем невялікай колькасцю алеем. Выкладваем нашы рагалікі, зверху змазваем узбітым яйкам для прыгожага залацістага колеру
5
Выпякаем у духоўцы 30-40 хвілін пры тэмпературы 200 градусаў. Па заканчэнні часу дастаем з духоўкі, выкладваем на талерачку і зверху пасыпаем цукровай пудрай. Страва гатова!
Дзяліцеся рэцэптам у сацыяльных сетках. Прыемнага апетыту! З клопатам, УП “Барысаўскі камбінат хлебапрадуктаў”