Торт “Чырвоны аксаміт” – вельмі эфектны і прыгожы дэсерт: пунсовыя, пышныя коржи ўперамешку з далікатным, сметанковым крэмам часта выбіраюць у якасці дэсерту з асаблівай нагоды. У падрыхтоўцы торт пераборлівы, хоць і просты: каб атрымаць раўнамернае чырвонае адценне выкарыстоўвайце вадкія харчовыя фарбавальнікі насычанага пунсовага адцення. Бісквіт атрымліваецца паветраны і далікатны, смачны сметанковы крэм змякчае шчыльнасць коржа і гатовы торт атрымліваецца асабліва збалансаваным
Торт “Чырвоны аксаміт” – вельмі эфектны і прыгожы дэсерт: пунсовыя, пышныя коржи ўперамешку з далікатным, сметанковым крэмам часта выбіраюць у якасці дэсерту з асаблівай нагоды. У падрыхтоўцы торт пераборлівы, хоць і просты: каб атрымаць раўнамернае чырвонае адценне выкарыстоўвайце вадкія харчовыя фарбавальнікі насычанага пунсовага адцення. Бісквіт атрымліваецца паветраны і далікатны, смачны сметанковы крэм змякчае шчыльнасць коржа і гатовы торт атрымліваецца асабліва збалансаваным
Злучыце ўсе сухія інгрэдыенты – муку, разрыхляльнік, соль, цукровую пудру, какава – і прасейце
2
Яйкі ўзбіце ў пышную пену, дадайце туды размякчаны сметанковы алей і працягвайце ўзбіваць да стану крэму. Дадайце масу ў сухую сумесь і добра змяшайце. Уліце кефір, алей і фарбавальнік, замяшайце. Павінна атрымацца мяккае, шчыльнае цеста
3
Класічная форма для торта – квадрат, але можна выкарыстоўваць любую з наяўных у вас. Засцеліце дно пергаментам, вышмаруйце ўсярэдзіне алеем і выліце палову цеста ў форму. Стаўце ў папярэдне разагрэтую духоўку да 170 градусаў для выпякання на 20-25 хвілін
4
Затым выпякайце другі. Добра астудзіце бісквіты, выміце з формы. Верхавіны трэба зразаць і здрабніць у блендере да стану дробкі, каб атрымаўся «велюр» для абсыпкі
5
Для крэму ўзбіце алей у пышную пену, дадайце цукровую пудру і працягвайце ўзбіваць. Сметанковы сыр (папярэдне астуджаны) злучыце з маслам і ўзбівайце на працягу 5 хвілін да адукацыі далікатнага порыстага крэму. Каржы можна папярэдне прахарчаваць трохі сліўкамі. Нашмаруйце крэмам кожны корж і абмажце звонку краю і верхавіну. Абсыпце «велюрам» і пакіньце на 12 гадзін для насычэння ў халадзільніку. Страва гатова!
Гатовы торт “Чырвоны аксаміт” прыемна здзівіць вашых блізкіх з нагоды і без! Прыемнага апетыту! З клопатам пра Вас, УП “Барысаўскі камбінат хлебапрадуктаў”