Напэўна, няма такой гаспадыні, якая б не ўмела пячы бліны: універсальная страва, можна выкарыстоўваць любыя прадукты, а начыняць тым, што ёсць дома і ў халадзільніку. Бліны – гэта ідэальная закуска, выдатны сняданак, сытны абед і выдатны дадатак на вячэру. Старажытнаславянскае «млін» азначала выраб, выраблены з молатага збожжа, і млын. Затым дэфармавалася ў «блін» і захавалася ў такім гучанні дагэтуль. Даследаванні пацвярджаюць, што бліны з’явіліся на тэрыторыі сучаснай Расіі ў часы язычнікаў і выкарыстоўваліся для ахвярапрынашэнняў для Сонца. Гаспадыні выкарыстоўвалі розныя інгрэдыенты: пшанічную і жытнюю муку, а таксама грачаную і аўсяную, а для падрыхтоўкі асаблівых страў змешвалі рецептурно паміж сабой. Салодкі смак надавалі з дапамогай мёда, далікатны і тонкі блін пяклі на аснове малака і маслы. Сучасныя варыяцыі смакавых спалучэнняў самыя розныя: для начыння выкарыстоўваюць рыбу, ікру, тварог з сухафруктамі, курынае мяса з гароднінай, а таксама падаюць бліны без напаўнення са смятанай і рознымі падліўкамі. Мы падабралі ўніверсальны рэцэпт бліноў, які падыдзе для падрыхтоўкі бліна-асновы, а варыянт сервіроўкі выжыраць ужо вам
Напэўна, няма такой гаспадыні, якая б не ўмела пячы бліны: універсальная страва, можна выкарыстоўваць любыя прадукты, а начыняць тым, што ёсць дома і ў халадзільніку. Бліны – гэта ідэальная закуска, выдатны сняданак, сытны абед і выдатны дадатак на вячэру. Старажытнаславянскае «млін» азначала выраб, выраблены з молатага збожжа, і млын. Затым дэфармавалася ў «блін» і захавалася ў такім гучанні дагэтуль. Даследаванні пацвярджаюць, што бліны з’явіліся на тэрыторыі сучаснай Расіі ў часы язычнікаў і выкарыстоўваліся для ахвярапрынашэнняў для Сонца. Гаспадыні выкарыстоўвалі розныя інгрэдыенты: пшанічную і жытнюю муку, а таксама грачаную і аўсяную, а для падрыхтоўкі асаблівых страў змешвалі рецептурно паміж сабой. Салодкі смак надавалі з дапамогай мёда, далікатны і тонкі блін пяклі на аснове малака і маслы. Сучасныя варыяцыі смакавых спалучэнняў самыя розныя: для начыння выкарыстоўваюць рыбу, ікру, тварог з сухафруктамі, курынае мяса з гароднінай, а таксама падаюць бліны без напаўнення са смятанай і рознымі падліўкамі. Мы падабралі ўніверсальны рэцэпт бліноў, які падыдзе для падрыхтоўкі бліна-асновы, а варыянт сервіроўкі выжыраць ужо вам
Яйкі неабходна змяшаць з цукрам і соллю і ўзбіць уручную з выкарыстаннем відэльца або венца. Цяпер уліце малако (300 мл) пакаёвай тэмпературы і змяшайце ўсё разам
2
Муку прасейце і паступова ўвядзіце ў вадкасць, стала размешваючы відэльцам або венцам. Сметанковы алей падпаліце, дадайце туды крыху малака, змяшайце. Злучыце з асноўнай сумессю і зноў добра змяшайце ўсе інгрэдыенты. Сумесь спачатку неаднародная, таму вывешванне можа заняць некаторы час. У вас атрымаецца ў меру густое цеста: пасля вылівання на патэльню ў апалоніку павінна застацца трохі сумесі, а выцякаць на сатэйнік яна павінна паступова
3
Патэльню або коўш неабходна добра нагрэць і вышмараваць: важна не наліваць на паверхню, каб не абцяжарыць бліны лішкамі расліннага алею
4
Пасмажце бліны на невялікім агні з двух бакоў: гатовы астылы блін можа падавацца як самастойная страва, але мы рэкамендуем паспрабаваць гарачы варыянт падачы: са смажаным яйкам і сырам чэддраў. Страва гатова!
Незалежна ад абранага вамі варыянту сервіроўкі, блізкім спадабаецца гэты рэцэпт бліноў на малацэ. Клічце родных і падавайце да стала, прыемнага апетыту! З клопатам пра Вас, УП “Барысаўскі камбінат хлебапрадуктаў”