Неверагодна смачны торт: паветраная бісквітная аснова і далікатная сметанковая праслойка з ягаднымі ноткамі. Крэм нагадвае сметанковае марожанае, а корж прасякнуты згушчонкай і растае ў роце. Выстаяць немагчыма. Рыхтуецца торцік хутка – усяго паўгадзіны, але важна выконваць паслядоўна этапы падрыхтоўкі. У хатніх умовах торт атрымліваецца яшчэ смачней, бо прыгатаваны з любоўю
Неверагодна смачны торт: паветраная бісквітная аснова і далікатная сметанковая праслойка з ягаднымі ноткамі. Крэм нагадвае сметанковае марожанае, а корж прасякнуты згушчонкай і растае ў роце. Выстаяць немагчыма. Рыхтуецца торцік хутка – усяго паўгадзіны, але важна выконваць паслядоўна этапы падрыхтоўкі. У хатніх умовах торт атрымліваецца яшчэ смачней, бо прыгатаваны з любоўю
Каб прыгатаваць цеста для каржоў, выліце згушчонку ў тару і пачніце ўзбіваць на мінімальнай хуткасці, паступова дадаючы па адным яйку, муку і разрыхляльнік
2
Пакуту папярэдне трэба прасеяць разам з разрыхляльнікаў: насычыць сумесь кіслародам і ачысціць ад магчымага смецця
3
На пергаментнай паперы накрэсліце два круга, дыяметрам 22-24 гл. І акуратна лыжкай або апалонікам выліце трохі цеста: 2-3 сталовыя лыжкі ці палову апалоніка. Сачыце, каб цеста было раўнамерным і краі не былі тонкімі, інакш згараць
4
Выпякайце па 2 пласта на працягу 5 хвілін у духавай шафе, разагрэтым на 170 градусаў. Гатовыя коржи складзеце горкай, пераклаўшы папяровымі ручнікамі паміж сабой
5
Для крэму “малочнай дзяўчынкі” неабходна ўзбіваць тварожны сыр і цукар: на маленькай хуткасці на працягу 5 хвілін. Затым паступова дадавайце сліўкі ці расліннае малако, калі нельга ўжываць каровіна. Важна ўзбіць да кансістэнцыі мяккай тварожнай масы, але калі хочаце больш вадкі варыянт, то выкарыстоўвайце 170 мл вяршкоў ці малака
6
Пачынаем збіраць торт “малочная дзяўчынка”. Па класічным рэцэпце ягады не патрэбны, але наша каманда лічыць такі смак больш свежым і лёгкім
7
Торт складаецца з трох пластоў: ягады маліны, разрэзаныя на палоўкі, цукаты, выкладзеныя спіраллю, ягады чарніц. Кожны пласт прашмароўваецца крэмам і перакладаецца коржом. Паўтарайце датуль, пакуль не скончацца ўсе складнікі торта
8
Верхні корж змазваць крэмам не трэба: прыцісніце яго зверху і адпраўце гатовы торт на насычэнне на 2-3 гадзіны ў холад
9
У хатніх умовах можна пакінуць і так, але калі хочаце зрабіць яго больш святочным, то рэшткамі крэму вышмаруйце верхні корж і ўпрыгожце ягадамі. Па класічным рэцэпце торт «заліваюць» глазурай ці помадка – выбірайце той варыянт, які больш прыйдзецца даспадобы
10
“Малочная дзяўчынка” з ягадамі гатова ўпрыгожыць ваш стол!
Клічце гасцей, каб правесці вечар у прыемнай кампаніі з найсмачным дэсертам. Прыемнага апетыту! З клопатам пра Вас, УП “Барысаўскі камбінат хлебапрадуктаў”