Традыцыйная армянская і азербайджанская кухня ўражвае разнастайнасцю прысмакаў. Гата – уяўляюць сабой пластовыя піражкі з начыннем або без. Гата рэцэпт просты ў падрыхтоўцы, падрабязнасці такой незвычайнай стравы гледзіце ніжэй
Традыцыйная армянская і азербайджанская кухня ўражвае разнастайнасцю прысмакаў. Гата – уяўляюць сабой пластовыя піражкі з начыннем або без. Гата рэцэпт просты ў падрыхтоўцы, падрабязнасці такой незвычайнай стравы гледзіце ніжэй
Для замесу цеста будучыні прысмакі змяшайце смятану з просеянной пакутай і содай да атрымання аднастайнай кансістэнцыі. Затым пакіньце астуджацца ў халадзільніку на 30 хвілін
2
Гатовае цеста раскачайце на стальніцы, злёгку прысыпанай пакутай, у прастакутны пласт з таўшчынёй не больш за 0,4 міліметраў. Па перыметры нарыхтоўкі вышмаруйце распаленым сметанковым алеем, а затым пасыпце цукрам
3
Згарніце ў шчыльны рулет і разрэжце на кавалачкі з шырынёй каля 3 сантыметраў
4
Будучую гату выкладзеце на бляху, засланую пергаментам
5
Выпякайце, у папярэдне разагрэтай да 200 градусаў духоўцы, на працягу 15-25 хвілін да залацістай скарыначкі
6
Гатоваму печанню дайце астыць і падавайце да стала
Сакрэт смачнай гаты складаецца ў перадачы пачуцця цеплыні і каханні праз страву блізкім людзям. Дзяліцеся рэцэптам у сацыяльных сетках. Прыемнага апетыту! З клопатам пра Вас, УП “Барысаўскі камбінат хлебапрадуктаў”