«Уладар» – УП «Борисовский комбинат хлебопродуктов»

Акцыі

Гата

Традыцыйная армянская і азербайджанская кухня ўражвае разнастайнасцю прысмакаў. Гата – уяўляюць сабой пластовыя піражкі з начыннем або без. Гата рэцэпт просты ў падрыхтоўцы, падрабязнасці такой незвычайнай стравы гледзіце ніжэй

Выкарыстоўвайце

Традыцыйная армянская і азербайджанская кухня ўражвае разнастайнасцю прысмакаў. Гата – уяўляюць сабой пластовыя піражкі з начыннем або без. Гата рэцэпт просты ў падрыхтоўцы, падрабязнасці такой незвычайнай стравы гледзіце ніжэй

Выкарыстоўвайце:

Інгрэдыенты

Смятана (тлустасцю не менш за 20%)

200 гр

Цукар

100 гр

Масла сметанковае (тлустасцю не менш за 75%)

50 – 100 гр

Сода

0,5 чайнай лыжкі

Спосаб прыгатавання

1

Для замесу цеста будучыні прысмакі змяшайце смятану з просеянной пакутай і содай да атрымання аднастайнай кансістэнцыі. Затым пакіньце астуджацца ў халадзільніку на 30 хвілін

2

Гатовае цеста раскачайце на стальніцы, злёгку прысыпанай пакутай, у прастакутны пласт з таўшчынёй не больш за 0,4 міліметраў. Па перыметры нарыхтоўкі вышмаруйце распаленым сметанковым алеем, а затым пасыпце цукрам

3

Згарніце ў шчыльны рулет і разрэжце на кавалачкі з шырынёй каля 3 сантыметраў

4

Будучую гату выкладзеце на бляху, засланую пергаментам

5

Выпякайце, у папярэдне разагрэтай да 200 градусаў духоўцы, на працягу 15-25 хвілін да залацістай скарыначкі

6

Гатоваму печанню дайце астыць і падавайце да стала

Сакрэт смачнай гаты складаецца ў перадачы пачуцця цеплыні і каханні праз страву блізкім людзям. Дзяліцеся рэцэптам у сацыяльных сетках. Прыемнага апетыту! З клопатам пра Вас, УП “Барысаўскі камбінат хлебапрадуктаў”

Падобныя рэцэпты