«Уладар» – УП «Борисовский комбинат хлебопродуктов»

Акцыі

Круасан класічны

Як выглядае раніцу вашай мары? Думаем, што ўтульная тэраса са свежай газеткай, кубкам гарачай кавы і хрумсткім круасанам перамогуць у гэтай намінацыі. Адчуць усю прыгажосць і веліч горада з вышыні Манмартра зможа і жадае далёка не кожны, затое папесціць сябе свежай выпечкай – прыемнасць, даступная кожнаму. Адразу адзначым, што класічны французскі рэцэпт круасана – гэта карпатлівы і доўгі працэс: праца патрабуе цярпення і ўважлівасці. Але асалода, якую вы выпрабуеце пасля… Паверце, яна таго вартая

Як выглядае раніцу вашай мары? Думаем, што ўтульная тэраса са свежай газеткай, кубкам гарачай кавы і хрумсткім круасанам перамогуць у гэтай намінацыі. Адчуць усю прыгажосць і веліч горада з вышыні Манмартра зможа і жадае далёка не кожны, затое папесціць сябе свежай выпечкай – прыемнасць, даступная кожнаму. Адразу адзначым, што класічны французскі рэцэпт круасана – гэта карпатлівы і доўгі працэс: праца патрабуе цярпення і ўважлівасці. Але асалода, якую вы выпрабуеце пасля… Паверце, яна таго вартая

Выкарыстоўвайце:

Выкарыстоўвайце

Інгрэдыенты

Цукровая пудра (важна выкарыстоўваць дробны памол для “чысціні” цесты)

60 гр

Соль павараная

10 гр

Свежыя дрожджы

20 гр

Малако пастэрызаванае, цёплае (25 градусаў)

200 гр

Яйка курынае, буйное

1 шт

Масла сметанковае (адсотак тлустасці павінен быць не меней 82%)

300 гр

Спосаб прыгатавання

1

Прасейце муку, сфармуйце з яе горачку ў цэнтры з паглыбленнем для заліва дрожджаў і малака. Змяшайце цукар і соль, рассыпце вакол мучной горкі. *Вельмі важна, каб дрожджы не датыкаліся з соллю і цукрам – так іх эфектыўнасць значна зніжаецца

2

Дрожджы парэжце і дадайце ў цёплае малако. Гатовую аднастайную масу акуратна ўлівайце ў паглыбленне і змешвайце. Калі ўзбіваеце міксерам, то ўлучыце мінімальную хуткасць. У гатовую сумесь дадайце яйка і 60 грам сметанковага масла пакаёвай тэмпературы. Добранька вымешайце на працягу 7 хвілін на мінімальнай хуткасці

3

Атрыманае цеста неабходна “адбіць”: пасыпце стол мукой і пачынайце з сілай кідаць яго: гэта неабходна для поўнага растварэння алею, але без цяпла ад рук. Наша тэмпература ўздзейнічае на дрожджы, а на дадзеным этапе важна “актываваць” толькі глютэн. У выніку павінна атрымацца гладкае і эластычнае цеста. *Вельмі важна не зрабіць цеста жорсткім, паколькі тады яно не будзе храбусцець у вырабе

4

Гатовае цеста пакіньце ў цяпле на 30 хвілін, і пасля таго, як яно паднімецца, далонькай прыцісніце яго зверху і пастаўце ў халадзільнік на 50 хвілін. За гэты час вазьміце 300 грам сметанковага масла, пакладзяце ў харчовую плёнку і пачынайце раскочваць у пласт таўшчынёй не больш за 8 міліметраў. Затым пастаўце ўсё ў халадзільнік на 5-7 хвілін

5

Раскачайце цеста ў пласт: 1 да 3, пакладзеце на яго пласт ад масла і складзеце ўсё ўтрая. Пастаўце ў холад на паўгадзіны. Дастаньце і раскачайце папярок складанням, зноў пастаўце ў халадзільнік. На гэты раз – на 10 хвілін. Зноў дастаньце і зноў раскачайце папярок складанням

6

Пасля ўсіх маніпуляцый павінна застацца раўнамернае пластовае цеста далікатнай кансістэнцыі. Каб зрабіць «правільны» французскі круасан нарэжце цеста на трыкутнікі: даўжыня кожнага павінна быць не меней 20 сантыметраў. У падставе трыкутніка зрабіце надрэз сантыметра на 2. Скруціце ў форму круасанаў, і пастаўце на блясе ў цёплае месца на 40 хвілін для ўзняцця. Пасля – вышмаруйце жаўтком. Гатовыя круасаны выпякайце пры тэмпературы 175-180 градусаў калі духоўка з канвекцыяй, або на 200, калі без. Пячыце на працягу 12-15 хвілін да залацістай скарыначкі

7

Гатовыя круасаны лепш падаваць цёплымі. Рэцэптаў па сервіроўцы мноства, мы адзначым класічныя – з джэмам ці шакаладнай пастай. Для захавання французскага этыкету правільна пакласці на сподак некалькі лыжак варэння і адломваючы па невялікім кавалачку, паступова з’ядаць яго. Краёчкі круасана лічацца самымі смачнымі і гурманы любяць мачаць іх у каву.

8

Страва гатова!

Кахаць рыхтаваць – гэта мастацтва і мы шчыра жадаем вам авалодаць ім у дасканаласці! Радуйце родных і блізкіх новымі рэцэптамі. Прыемнага апетыту! З клопатам пра Вас, УП “Барысаўскі камбінат хлебапрадуктаў”

Падобныя рэцэпты