«Уладар» – УП «Борисовский комбинат хлебопродуктов»

Акцыі

Плюшкі

Рэцэпт дражджавога цеста, які мы падабралі, просты і хуткі, а вырабы выходзяць духмяныя і далікатныя! Зусім нескладаная рэцэптура: паветраныя плюшкі прыгатуе нават дзіця пад кіраўніцтвам клапатлівай мамы – гаспадыні-пачаткоўцы. Рэкамендуем выкарыстоўваць сухія дрожджы: яны хутка дзейнічаюць і выпечка заўсёды ўдала атрымліваецца. Нюансы, вядома ж, ёсць: але пра ўсе сакрэты па парадку

Рэцэпт дражджавога цеста, які мы падабралі, просты і хуткі, а вырабы выходзяць духмяныя і далікатныя! Зусім нескладаная рэцэптура: паветраныя плюшкі прыгатуе нават дзіця пад кіраўніцтвам клапатлівай мамы – гаспадыні-пачаткоўцы. Рэкамендуем выкарыстоўваць сухія дрожджы: яны хутка дзейнічаюць і выпечка заўсёды ўдала атрымліваецца. Нюансы, вядома ж, ёсць: але пра ўсе сакрэты па парадку

Выкарыстоўвайце

Выкарыстоўвайце:

Інгрэдыенты

Малако пастэрызаванае каровіна

320 мл

Малако расліннае
рафінаваны

40 мл

Цукар пясок

100 гр

Сухія дрожджы

8 гр

Яйка курынае (С1)

2 шт

Соль

дробка (па гусце)

Ванільны цукар

1 гарбатная лыжка, па гусце

Способ приготовления

1

Каб дрожджы «зарабілі» пакладзяце іх у цёплае малако і насыпце пару лыжак цукру: праз 10 хвілін можна змяшаць сумесь

2

Папярэдне прасейце муку, каб выдаліць непатрэбныя прымешкі і ўзбагаціць яе кіслародам: у канцы ў вас павінны атрымацца паветраныя плюшкі. Выліце ў пакуту малако з дрожджамі, дадайце соль і дзве-тры сталовыя лыжкі цукру, курыныя яйкі і ванільны цукар. Акуратна змяшайце ўсе інгрэдыенты

3

Цяпер падпаліце сметанковы алей на агні, толькі не давайце яму кіпець (ад высокай тэмпературы дрожджы ў сумесі асядуць). Уліце раслінны рафінаваны алей разам са сметанковым у мучную сумесь і замесіце эластычнае цеста

4

Мяккае і далікатнае цеста выкладзеце ў рондаль і накрыйце ручніком зверху, каб даць масе павялічыцца аб’ёме ўдвая

5

Праз 50-60 хвілін дастаньце цеста, раскачайце яго ў пласт. *Чым танчэй будзе таўшчыня цеста, тым больш пластоў у выніку атрымаецца ў плюшцы і выпечка будзе смачней

6

Гатовы пласт трэба вышмараваць мяккім сметанковым алеем і прысыпаць цукровым пяском. Згарніце цеста рулетам з шырэйшага боку, а канцы атрыманага джгута злучыце сябар з сябрам. Выкладзеце гатовы рулет у выглядзе круга на бок і надрэжце, але не да канца. Цяпер вывярніце скрутак і атрымаецца плюшка

7

Папярэдне разагрэйце духавую шафу да тэмпературы 175 градусаў. Выкладзеце плюшкі на форму для выпечкі: можна папярэдне акрыць яе пергаментам або прысыпаць мукой

8

Плюшкі вышмаруйце зверху жаўтком і пакіньце на паўгадзіны на блясе перад тым, як адпраўляць вырабы ў духоўку. *Гатовая плюшка можа павялічыцца ўдвая ў памеры, таму выконвайце адлегласць паміж імі пры выкладванні на бляху

9

Па сканчэнні паўгадзіны праверце гатовасць і дайце вырабам астыць: можна прысыпаць плюшкі зверху цукровай пудрай або сумессю перамалотых арэхаў

10

Просты і смачны рэцэпт духмяных плюшак гатовы для запісу ў вашу кулінарную кнігу

Падаваць выпечку можна не толькі з гарбатай ці кава, таксама смачна спалучаць плюшкі з ліманадамі або ўзварам з сухафруктаў. Рыхтуйце з любоўю да сваіх блізкіх! Дзяліцеся рэцэптам у сацыяльных сетках. Прыемнага апетыту! З клопатам пра Вас, УП “Барысаўскі камбінат хлебапрадуктаў”

Падобныя рэцэпты