Рэцэпт дражджавога цеста, які мы падабралі, просты і хуткі, а вырабы выходзяць духмяныя і далікатныя! Зусім нескладаная рэцэптура: паветраныя плюшкі прыгатуе нават дзіця пад кіраўніцтвам клапатлівай мамы – гаспадыні-пачаткоўцы. Рэкамендуем выкарыстоўваць сухія дрожджы: яны хутка дзейнічаюць і выпечка заўсёды ўдала атрымліваецца. Нюансы, вядома ж, ёсць: але пра ўсе сакрэты па парадку
Рэцэпт дражджавога цеста, які мы падабралі, просты і хуткі, а вырабы выходзяць духмяныя і далікатныя! Зусім нескладаная рэцэптура: паветраныя плюшкі прыгатуе нават дзіця пад кіраўніцтвам клапатлівай мамы – гаспадыні-пачаткоўцы. Рэкамендуем выкарыстоўваць сухія дрожджы: яны хутка дзейнічаюць і выпечка заўсёды ўдала атрымліваецца. Нюансы, вядома ж, ёсць: але пра ўсе сакрэты па парадку
Каб дрожджы «зарабілі» пакладзяце іх у цёплае малако і насыпце пару лыжак цукру: праз 10 хвілін можна змяшаць сумесь
2
Папярэдне прасейце муку, каб выдаліць непатрэбныя прымешкі і ўзбагаціць яе кіслародам: у канцы ў вас павінны атрымацца паветраныя плюшкі. Выліце ў пакуту малако з дрожджамі, дадайце соль і дзве-тры сталовыя лыжкі цукру, курыныя яйкі і ванільны цукар. Акуратна змяшайце ўсе інгрэдыенты
3
Цяпер падпаліце сметанковы алей на агні, толькі не давайце яму кіпець (ад высокай тэмпературы дрожджы ў сумесі асядуць). Уліце раслінны рафінаваны алей разам са сметанковым у мучную сумесь і замесіце эластычнае цеста
4
Мяккае і далікатнае цеста выкладзеце ў рондаль і накрыйце ручніком зверху, каб даць масе павялічыцца аб’ёме ўдвая
5
Праз 50-60 хвілін дастаньце цеста, раскачайце яго ў пласт. *Чым танчэй будзе таўшчыня цеста, тым больш пластоў у выніку атрымаецца ў плюшцы і выпечка будзе смачней
6
Гатовы пласт трэба вышмараваць мяккім сметанковым алеем і прысыпаць цукровым пяском. Згарніце цеста рулетам з шырэйшага боку, а канцы атрыманага джгута злучыце сябар з сябрам. Выкладзеце гатовы рулет у выглядзе круга на бок і надрэжце, але не да канца. Цяпер вывярніце скрутак і атрымаецца плюшка
7
Папярэдне разагрэйце духавую шафу да тэмпературы 175 градусаў. Выкладзеце плюшкі на форму для выпечкі: можна папярэдне акрыць яе пергаментам або прысыпаць мукой
8
Плюшкі вышмаруйце зверху жаўтком і пакіньце на паўгадзіны на блясе перад тым, як адпраўляць вырабы ў духоўку. *Гатовая плюшка можа павялічыцца ўдвая ў памеры, таму выконвайце адлегласць паміж імі пры выкладванні на бляху
9
Па сканчэнні паўгадзіны праверце гатовасць і дайце вырабам астыць: можна прысыпаць плюшкі зверху цукровай пудрай або сумессю перамалотых арэхаў
10
Просты і смачны рэцэпт духмяных плюшак гатовы для запісу ў вашу кулінарную кнігу
Падаваць выпечку можна не толькі з гарбатай ці кава, таксама смачна спалучаць плюшкі з ліманадамі або ўзварам з сухафруктаў. Рыхтуйце з любоўю да сваіх блізкіх! Дзяліцеся рэцэптам у сацыяльных сетках. Прыемнага апетыту! З клопатам пра Вас, УП “Барысаўскі камбінат хлебапрадуктаў”