Гэтыя духмяныя булачкі з карыцай ідэальна падыходзяць для сняданку ці кубкі гарачай кавы. Яны могуць быць салодкім ранішнім пачастункам або выдатным дадаткам да чаявання. Атрымайце асалоду ад іх рэзкім густам і непаўторным водарам – булачка з карыцай проста растае ў роце, пакідаючы вас у захапленні ад кожнага кавалачка
Гэтыя духмяныя булачкі з карыцай ідэальна падыходзяць для сняданку ці кубкі гарачай кавы. Яны могуць быць салодкім ранішнім пачастункам або выдатным дадаткам да чаявання. Атрымайце асалоду ад іх рэзкім густам і непаўторным водарам – булачка з карыцай проста растае ў роце, пакідаючы вас у захапленні ад кожнага кавалачка
Цукар (можна выкарыстоўваць таксама карычневы або цукразаменнік)
1 сталовая лыжка
Алей расліннае або аліўкавы
60 мл
Для начыння
Карыца молатая
10 гр
Цукар або цукразаменнік
50 гр
Жаўток (пры жаданні) для верха вырабаў
Спосаб прыгатавання
1
Гэты просты рэцэпт выдатна падыдзе для тых, хто ніколі не працаваў з дрожджамі сам у хатніх умовах
2
Спачатку змяшайце сухія дрожджы з цукрам (прыкладна каля 1 сталовай лыжкі) і заліце атрыманую сумесь цёплай вадой. Тэмпература павінна быць не вышэй за 38-40 градусаў. Размяшайце, накрыйце вечкам і пакіньце ў цяпле хвілін на 5. Такім чынам, у вас павінна атрымацца рошчына
3
Па сканчэнні часу вярніцеся да дражджавой рошчыны і дадайце туды пакінуты цукар, соль і раслінны алей. Змяшайце і пачынайце ўводзіць просеянную пакуту, акуратна вымешваючы. Пакладзяце атрыманае дражджавое цеста ў форму, змазаную алеем, накрыйце ручніком з натуральных матэрыялаў і пакіньце ў цяпле на гадзіну, каб яно магло падняцца. * Калі цеста для булачак прыгатуецца, то практычна не будзе ліпнуць да рук
4
Праз гадзіну вярніцеся да цеста, зноў замесіце яго, і пакіньце яшчэ на 5 хвілін. У гэты час змяшайце цукар і карыцу для будучага начыння. Цяпер раскачайце пласт таўшчынёй не больш за 5-7 мм і вышмаруйце яго алеем, прысыпая сумессю з цукру і карыцы
5
Каб у хатніх умовах атрымаць прыгожую форму булачак, звядзіце канцы цеста да сярэдзіны. І затым зноў складзеце напалову, зводзячы краі зноў да сярэдзіны. Нарэжце «каўбасу» кавалачкамі, таўшчынёй каля 5 гл кожны. Затым націсніце на сярэдзіну ўздоўж у кожнага кавалачка і пацягніце за краі, выварочваючы начыннем вонкі. Замацуеце канцы, як вам зручней: мы рэкамендуем падкласці іх пад ніз. Атрыманыя булачкі ўжо вельмі духмяныя і выглядаюць, як прыгатаваныя ў пякарні
6
Раскладзеце ўсё на пергаментнай паперы на блясе і пакіньце на 5 хвілін. Выпякаць хатнія булачкі неабходна ў папярэдне разагрэтай духоўцы на працягу 20 хвілін пры тэмпературы не вышэй за 180 градусаў
Гэтаму простаму рэцэпту нескладана навучыцца, трэба толькі крыху часу і акуратнасці пры стварэнні ідэальнай формы булачак. Заварыце духмяную гарбату, перакладзеце вырабы на паднос, запросіце родных за стол: паспрабуйце неверагодна далікатны і паветраны пласт ідэальна прыгатаванага дражджавога цеста ў спалучэнні з карыцай. Смачна? Рыхтуйце для блізкіх часцей і з любоўю! З клопатам пра Вас, УП “Барысаўскі камбінат хлебапрадуктаў”