«Уладар» – УП «Борисовский комбинат хлебопродуктов»

Акцыі

Булачкі з карыцай

Гэтыя духмяныя булачкі з карыцай ідэальна падыходзяць для сняданку ці кубкі гарачай кавы. Яны могуць быць салодкім ранішнім пачастункам або выдатным дадаткам да чаявання. Атрымайце асалоду ад іх рэзкім густам і непаўторным водарам – булачка з карыцай проста растае ў роце, пакідаючы вас у захапленні ад кожнага кавалачка

Выкарыстоўвайце

Гэтыя духмяныя булачкі з карыцай ідэальна падыходзяць для сняданку ці кубкі гарачай кавы. Яны могуць быць салодкім ранішнім пачастункам або выдатным дадаткам да чаявання. Атрымайце асалоду ад іх рэзкім густам і непаўторным водарам – булачка з карыцай проста растае ў роце, пакідаючы вас у захапленні ад кожнага кавалачка

Выкарыстоўвайце:

Інгрэдыенты

Вада негазаваная, цёплая

300 мл

Дрожджы гатовыя, сухія

5 гр

Соль павараная, дробная

1 гарбатная лыжка

Цукар (можна выкарыстоўваць таксама карычневы або цукразаменнік)

1 сталовая лыжка

Алей расліннае або
аліўкавы

60 мл

Для начыння

Карыца молатая

10 гр

Цукар або цукразаменнік

50 гр

Жаўток (пры жаданні) для верха вырабаў

Спосаб прыгатавання

1

Гэты просты рэцэпт выдатна падыдзе для тых, хто ніколі не працаваў з дрожджамі сам у хатніх умовах

2

Спачатку змяшайце сухія дрожджы з цукрам (прыкладна каля 1 сталовай лыжкі) і заліце атрыманую сумесь цёплай вадой. Тэмпература павінна быць не вышэй за 38-40 градусаў. Размяшайце, накрыйце вечкам і пакіньце ў цяпле хвілін на 5. Такім чынам, у вас павінна атрымацца рошчына

3

Па сканчэнні часу вярніцеся да дражджавой рошчыны і дадайце туды пакінуты цукар, соль і раслінны алей. Змяшайце і пачынайце ўводзіць просеянную пакуту, акуратна вымешваючы. Пакладзяце атрыманае дражджавое цеста ў форму, змазаную алеем, накрыйце ручніком з натуральных матэрыялаў і пакіньце ў цяпле на гадзіну, каб яно магло падняцца. * Калі цеста для булачак прыгатуецца, то практычна не будзе ліпнуць да рук

4

Праз гадзіну вярніцеся да цеста, зноў замесіце яго, і пакіньце яшчэ на 5 хвілін. У гэты час змяшайце цукар і карыцу для будучага начыння. Цяпер раскачайце пласт таўшчынёй не больш за 5-7 мм і вышмаруйце яго алеем, прысыпая сумессю з цукру і карыцы

5

Каб у хатніх умовах атрымаць прыгожую форму булачак, звядзіце канцы цеста да сярэдзіны. І затым зноў складзеце напалову, зводзячы краі зноў да сярэдзіны. Нарэжце «каўбасу» кавалачкамі, таўшчынёй каля 5 гл кожны. Затым націсніце на сярэдзіну ўздоўж у кожнага кавалачка і пацягніце за краі, выварочваючы начыннем вонкі. Замацуеце канцы, як вам зручней: мы рэкамендуем падкласці іх пад ніз. Атрыманыя булачкі ўжо вельмі духмяныя і выглядаюць, як прыгатаваныя ў пякарні

6

Раскладзеце ўсё на пергаментнай паперы на блясе і пакіньце на 5 хвілін. Выпякаць хатнія булачкі неабходна ў папярэдне разагрэтай духоўцы на працягу 20 хвілін пры тэмпературы не вышэй за 180 градусаў

Гэтаму простаму рэцэпту нескладана навучыцца, трэба толькі крыху часу і акуратнасці пры стварэнні ідэальнай формы булачак. Заварыце духмяную гарбату, перакладзеце вырабы на паднос, запросіце родных за стол: паспрабуйце неверагодна далікатны і паветраны пласт ідэальна прыгатаванага дражджавога цеста ў спалучэнні з карыцай. Смачна? Рыхтуйце для блізкіх часцей і з любоўю! З клопатам пра Вас, УП “Барысаўскі камбінат хлебапрадуктаў”

Падобныя рэцэпты