«Уладар» – УП «Борисовский комбинат хлебопродуктов»

Акцыі

Лусэбулар

Свята Святой Люсіі традыцыйна спраўляюць католікі перад Калядамі ў большасці краін Еўропы. Асаблівую пашану да святой выказваюць у Швецыі: кожны год, 13 снежня ва ўсіх кутках краіны праводзяць карнавальнае шоу і шэсце. Лічыцца, што шведскія шафранавыя булачкі сталі нацыянальным сімвалам гэтага свята, бо атрымліваюцца жоўтымі: сімвалізуюць сонечнае святло Люсіі. Жадаеце прыгатаваць традыцыйны шведскі дэсерт? Мы падабралі для вас смачны рэцэпт, які парадуе вытанчанага гурмана

Свята Святой Люсіі традыцыйна спраўляюць католікі перад Калядамі ў большасці краін Еўропы. Асаблівую пашану да святой выказваюць у Швецыі: кожны год, 13 снежня ва ўсіх кутках краіны праводзяць карнавальнае шоу і шэсце. Лічыцца, што шведскія шафранавыя булачкі сталі нацыянальным сімвалам гэтага свята, бо атрымліваюцца жоўтымі: сімвалізуюць сонечнае святло Люсіі. Жадаеце прыгатаваць традыцыйны шведскі дэсерт? Мы падабралі для вас смачны рэцэпт, які парадуе вытанчанага гурмана

Выкарыстоўвайце

Выкарыстоўвайце:

Інгрэдыенты

Для нарыхтоўкі

Цукар-пясок бурачны

4 гр

Разынкі светлы, салодкі

30 шт

Ром

1 гарбатная лыжка

Шафран

падлогу чайнай лыжкі

Для теста

Малако пастэрызаванае, нятлустае

350 мл

Цукар-пясок бурачны

100 гр

Яйка курынае, адборнае

1 шт

Масла сметанковае, несалёнае

100 гр

Дрожджы сухія

15 – 20 гр

Соль харчовая павараная

падлогу чайнай лыжкі

Шафран

падлогу чайнай лыжкі

Для змазвання булачак

Яйка курынае, С-1

1 шт

Соль павараная, харчовая

1 дробка

Глазура

Малако пастэрызаванае, нятлустае

1 сталовая лыжка

Цукар-пясок бурачны

1 гарбатная лыжка

Сметанковае масла

2 сталовыя лыжкі

Спосаб прыгатавання

1

Для пачатку вазьміце шафран і змяшайце яго ў невялікай ёмістасці з каньяком і цукрам. Шчыльна зачыніце сумесь вечкам і пакіньце на ноч. Разынкі заліце вадой і пастаўце ў холад таксама на ноч, а на раніцу адцісніце і прасушыце сухафрукты

2

Сухія дрожджы замочыце ў невялікай колькасці цёплага малака. Калі вадкасць пачне пеніцца, уліце пакінутае цёплае малако, дадайце шафран і старанна змяшайце. Усыпце цукар, соль, разбіце яйка – змяшайце на невялікай хуткасці ўсе інгрэдыенты з дапамогай міксера. Цяпер прасейце муку і нарэжце на дробныя кубікі сметанковы алей. Пачынайце дадаваць алей разам з мукой і нарыхтоўкай з шафрана ў вадкасць, добра вымешваючы цеста. Яно павінна атрымацца тугім, але мяккім

3

Цяпер накрыйце цеста льняным ручніком і пакіньце на некалькі гадзін у цёплым месцы, каб яно павялічылася ў аб’ёме

4

Для падрыхтоўкі саміх лусебуляраў па традыцыйным шведскім рэцэпце неабходна падзяліць агульную масу цеста на адрэзкі па 65-70 грам, якія трэба выцягнуць у доўгія жгуцікі. Зараз згарніце жгутик у спіраль з абодвух канцоў і ў цэнтр кожнай спіралі пакладзяце разыначкі. Атрыманыя булачкі перакладзеце на пергаментную паперу і накрыйце зверху плёнкай, каб яны не абсохлі. Пакіньце на паўгадзіны. Вышмаруйце вырабы зверху ўзбітым яйкам з соллю і стаўце ў духоўку, папярэдне разагрэтую да тэмпературы 225 градусаў. Выпякайце булачкі на працягу 10 хвілін

5

Для глазуры змяшайце малако і алей, дадайце цукар і падагрэйце сумесь у сатэйніку, пакуль цукар цалкам не растане. Шведскі нацыянальны рэцэпт настойвае на тым, каб палівай паліваць гарачыя булачкі. Вы можаце рабіць на свой густ

Советы по приготовлению

1

Калі цеста атрымалася жестковатым, то проста развядзіце яго цёплым малаком

2

Калі вы замешваеце цеста самі, без выкарыстання агрэгатара, то акуратна ўводзіце муку, лепш порцыямі, каб не было камякоў і калянасці

Салодкі, сытны калядны дэсерт да чаю гатовы! Накрывайце стол, запрашайце блізкіх на гарбату. Прыемнага апетыту! З клопатам пра Вас, УП “Барысаўскі камбінат хлебапрадуктаў”

Падобныя рэцэпты