«Уладар» – УП «Борисовский комбинат хлебопродуктов»

Акцыі

Пірог "Зебра"

Каб прыгатаваць нешта асаблівае зусім не патрэбна шмат часу і званне прафесіянала. Досыць рыхтаваць з душой. Мы падабралі для вас просты рэцэпт незвычайнага пірага-зебры

Каб прыгатаваць нешта асаблівае зусім не патрэбна шмат часу і званне прафесіянала. Досыць рыхтаваць з душой. Мы падабралі для вас просты рэцэпт незвычайнага пірага-зебры

Выкарыстоўвайце

Выкарыстоўвайце:

Інгрэдыенты

Яйка курынае

5 шт

Цукар пясок

360 гр

Сметанковы алей несалёны, тлустасцю не менш за 65%

100 гр

Смятана тлустасцю не менш за 15%

200 гр

Сода харчовая

1/3 чайнай лыжкі

Разрыхляльнік

1 пакуначак / 10 гр

Какава парашок

2 сталовыя лыжкі

Спосаб прыгатавання

1

Сметанковае масла неабходна загадзя дастаць з халадзільніка, каб яно размягчылася, і змяшаць з паловай цукру. У іншай ёмістасці разбіце яйкі і змяшайце іх з пакінутай часткай цукру: можна ўручную ці міксерам на невялікай хуткасці. Злучыце дзве сумесі і акуратна змяшайце

2

Злучыце разрыхляльнік са смятанай, дадайце ў алейна-яечную сумесь і старанна змяшайце паміж сабой

3

Пакуту папярэдне трэба прасеяць і пачынаць уводзіць паступова

4

*Па класічным рэцэпце цеста для пірага «зебра» трэба падзяліць на дзве роўныя часткі, каб афарбаваць іх па-рознаму. Дадайце какаву ў адну, папярэдне прасеяўшы яго праз дробнае сіта

5

Для падрыхтоўкі паласатага пірага загадзя вышмаруйце форму сметанковым алеем і абсыпце паніровачнымі сухарамі ці пакутай. Затым пакрокава ўлівайце абодва выгляду цеста: дзве лыжкі белага – у цэнтр, а затым у цэнтр белага – дзве лыжкі карычневага і гэтак далей

6

Каб узмацніць шакаладны густ, можна дадаць у “зебру” паўпліткі шакаладу. *Каб светлае адценне больш кантраставала з карычневым, дадайце туды крыху ваніліну

7

Папярэдне разагрэйце духавую шафу да тэмпературы 180 градусаў, і затым пастаўце пірог для выпякання на 50-60 хвілін. Калі па заканчэнні гадзіны, пірог усёткі волкі ўсярэдзіне, накрыйце яго зверху фальгой і выпякайце далей

8

Гатовы пірог выміце з духоўкі і астудзіце, перш чым даставаць яго з формы. Праз гадзіну «зебру» можна паліць зверху шакаладнай глазурай ці, як раіць класічны рэцэпт, – прысыпаць цукровай пудрай. Прыгожы і вельмі смачны пірог гатовы!

Радуйце родных і блізкіх новымі рэцэптамі. Прыемнага апетыту! З клопатам пра Вас, УП “Барысаўскі камбінат хлебапрадуктаў”

Падобныя рэцэпты