«Уладар» – УП «Борисовский комбинат хлебопродуктов»

Акцыі

Эчпочмак

Нацыянальная кухня розных народаў уражвае сваёй разнастайнасцю. Сёння мы раскажам пра башкірскую выпечку з мясам, якая сапраўды спадабаецца вашым хатнім. Уявіце: булачка з далікатнага дражджавога цеста ўнутры якой сакавітае мясное начынне з булёнам! І рыхтуецца гэты цуд не так складана. Прапануем рэцэпт эчпочмака, асаблівасць якога складаецца ў падрыхтоўцы: запечаны трыкутнік з начыннем і булёнам, выдатны варыянт для абеду або дадатак

Нацыянальная кухня розных народаў уражвае сваёй разнастайнасцю. Сёння мы раскажам пра башкірскую выпечку з мясам, якая сапраўды спадабаецца вашым хатнім. Уявіце: булачка з далікатнага дражджавога цеста ўнутры якой сакавітае мясное начынне з булёнам! І рыхтуецца гэты цуд не так складана. Прапануем рэцэпт эчпочмака, асаблівасць якога складаецца ў падрыхтоўцы: запечаны трыкутнік з начыннем і булёнам, выдатны варыянт для абеду або дадатак

Выкарыстоўвайце

Выкарыстоўвайце:

Інгрэдыенты

Для цеста

Малако

250 мл

Цукар

1 сталовая лыжка

Сланечнікавы алей

3 сталовыя лыжкі

Курынае яйка

1 шт

Сухія дрожджы

6 гр

Соль

па гусце

Для начыння

Бараніна

500 гр

Бульба

500 гр

Цыбуля рэпчатая

250 гр

Яечны жаўток

1 шт

Мясны булён

250 мл

Соль

па гусце

Перац чорны молаты

па гусце

Спосаб прыгатавання

1

Прыгатуем рошчыну: змяшайце сухія дрожджы з цукрам у цёплым малацэ да аднастайнасці

2

Дадайце соль, яйка, сланечнікавы алей і змяшайце

3

Патроху дадайце прасеяную муку і замесіце цеста.

4

Загарніце ў коўдру посуд з цестам, пастаўце ў цёплае месца і пакіньце на адну гадзіну, але абмінайце 2 разы праз кожныя 30 хвілін

5

Пакуль цеста паднімаецца, прыгатуйце начынне: нарэжце маленькімі кубікамі мяса, цыбулю, бульбу, затым дадайце спецыі па гусце

6

Гатовае цеста падзеліце на дзве часткі і раскачайце ў пласт з таўшчынёй 1,5 сантыметра

7

Пакладзеце начынне і загарніце ў трыкутнік, зашчыпваючы краю. На вяршыні выраба пакіньце адтуліну, каб зачыніць «коркам» з цеста. Вышмаруйце бакі выпечкі жаўтком

8

Прыступайце да выпякання: рыхтуйце эчпачмак, у загадзя разагрэтай да 180 градусаў духоўцы, на працягу 25-30 хвілін: рыхтуйце да з’яўлення залацістай скарыначкі. Затым заліце ў адтуліну мясны булён і зноў прычыніце коркам з цеста, што дасць выпечцы сакавітасць. Пакіньце ў духоўцы прапякацца яшчэ на паўгадзіны

9

Гатовым эчпочмакам дайце крыху астыць і падавайце да стала. Страва гатова!

Радуйце родных і блізкіх новымі рэцэптамі. Прыемнага апетыту! З клопатам пра Вас, УП “Барысаўскі камбінат хлебапрадуктаў”

Падобныя рэцэпты