Макароны – універсальны гарнір. Іх рыхтуюць з гароднінай, запякаюць у лажанне, падаюць з падліўкамі з фаршу, морапрадуктаў і нават садавіны. Спагецці смачна прысыпаць сырам пармезан і кавалачкам каханага алею, можна ўзяць аліўкавы соус, базілік і часнык і прыгатаваць вегетарыянскую страву. Локшыну дадаюць у супы і булёны, буйныя макароны начыняюць фаршам і гароднінай – варыянтаў і рэцэптаў шмат ва ўсіх кухнях свету; і ў кожнага – свой “сакрэтны” інгрэдыент. Мы падабралі зразумелы і хуткі рэцэпт пасты з падліўкай Пестаў і курынай грудкай: часу шмат не патрабуецца, рыхтуецца проста
Макароны – універсальны гарнір. Іх рыхтуюць з гароднінай, запякаюць у лажанне, падаюць з падліўкамі з фаршу, морапрадуктаў і нават садавіны. Спагецці смачна прысыпаць сырам пармезан і кавалачкам каханага алею, можна ўзяць аліўкавы соус, базілік і часнык і прыгатаваць вегетарыянскую страву. Локшыну дадаюць у супы і булёны, буйныя макароны начыняюць фаршам і гароднінай – варыянтаў і рэцэптаў шмат ва ўсіх кухнях свету; і ў кожнага – свой “сакрэтны” інгрэдыент. Мы падабралі зразумелы і хуткі рэцэпт пасты з падліўкай Пестаў і курынай грудкай: часу шмат не патрабуецца, рыхтуецца проста
Інгрэдыенты
Паста фетучыні
500 гр
Масла сметанковае
1 сталовая лыжка
Алей
1 сталовая лыжка
Памідоры (лепш чэры)
500 гр
Філе курынае
200 гр
Песта (гатовая падліўка)
175 гр
Соль, перац
па гусце
Спосаб прыгатавання
1
Прыгатуйце макароны да стану al dente: уважліва прачытайце інструкцыю на пакаванні, каб не пераварыць вырабы і не атрымалася каша. Макароны павінны “даходзіць” пад соусам
2
Курыцу нарэжце дробнымі кубікамі і пасоліце, дадайце спецыі, а памідоры нарэжце напалову. Можна скурку пакінуць на черрі – глядзіце на свой густ. Калі абсмажыць вялікія кавалачкі і потым здрабніць, то спецыі будуць адчувацца менш. Калі люфце пікантны густ, то выконвайце рэцэпт
3
Абсмажце курыцу зручным спосабам і пакладзяце ў плёнку: так мяса не заветрыцца і захавае сакавітасць пры смажанай бакавіне
4
У раслінным алеі, злучаным са сметанковым, абсмажце памідоры да стану кашыцы. Злучыце з падліўкай Пестаў, дадайце курынае філе і добра змяшайце. Пратушыце 1 хвіліну разам з парай лыжак булёна. Падліўка павінна атрымацца насычаны курыны, па кансістэнцыі як 10% смятана. Густ – рэзкі, мясны
5
Пакладзеце на талерку макароны, зверху заліце іх падліўкай Пестаў з курыным філе, падавайце з лісцікам базіліка і арэгана
6
Страва гатова!
Дзяліцеся рэцэптам у сацыяльных сетках. Прыемнага апетыту! З клопатам пра Вас, УП “Барысаўскі камбінат хлебапрадуктаў”