«Уладар» – УП «Борисовский комбинат хлебопродуктов»

Акцыі

Манты: смачны класічны варыянт падрыхтоўкі

Калі вы любіце пяльмені, то абавязкова паспрабуйце альтурнатыву – манты. Рыхтаваць іх неабходна прыкладна гэтак жа: цеста і мясная начынка, але «выдае» мантыю яго незвычайная форма-мяшочак. Цеста досыць простае, можна сказаць, поснае, таму як задача тут у адрозненне, напрыклад, ад чабурэкаў, толькі “збіраць” у адзіную кампазіцыю сакавітае начынне з мяса і гародніны. Гатовую страву падаюць у глыбокіх талерках са смятанай, гарбузовымі семечкамі і свежай зелянінай. У некаторых кухнях, напрыклад, рускай ці ўкраінскай, існуе варыянт абсмажвання мант, але самы распаўсюджаны спосаб падрыхтоўкі – на пару або атварванне ў мантаварцы (мантышніцы). Па запыце «рэцэпты манты» пошукавыя сістэмы выдаюць тысячы адказаў, як зразумець, што з гэтага – новае, а што – класічнае, калі не ведаеш нюансаў? Менавіта на гэтае пытанне мы і адкажам у нашым рэцэпце, як прыгатаваць класічнае цеста для каханых шматлікімі мантыямі. Начынне будзе таксама стандартным: фарш, гарбуз, ялавічына, спецыі. Такім чынам, прыступім?

Калі вы любіце пяльмені, то абавязкова паспрабуйце альтурнатыву – манты. Рыхтаваць іх неабходна прыкладна гэтак жа: цеста і мясная начынка, але «выдае» мантыю яго незвычайная форма-мяшочак. Цеста досыць простае, можна сказаць, поснае, таму як задача тут у адрозненне, напрыклад, ад чабурэкаў, толькі “збіраць” у адзіную кампазіцыю сакавітае начынне з мяса і гародніны. Гатовую страву падаюць у глыбокіх талерках са смятанай, гарбузовымі семечкамі і свежай зелянінай. У некаторых кухнях, напрыклад, рускай ці ўкраінскай, існуе варыянт абсмажвання мант, але самы распаўсюджаны спосаб падрыхтоўкі – на пару або атварванне ў мантаварцы (мантышніцы). Па запыце «рэцэпты манты» пошукавыя сістэмы выдаюць тысячы адказаў, як зразумець, што з гэтага – новае, а што – класічнае, калі не ведаеш нюансаў? Менавіта на гэтае пытанне мы і адкажам у нашым рэцэпце, як прыгатаваць класічнае цеста для каханых шматлікімі мантыямі. Начынне будзе таксама стандартным: фарш, гарбуз, ялавічына, спецыі. Такім чынам, прыступім?

Выкарыстоўвайце

Выкарыстоўвайце:

Інгрэдыенты

Яйка курынае, буйное, гатункі С-1

1 шт

Вада пітная

250 мл

Соль

па гусце

Ялавічны фарш

350 гр

Гарбуз свежы, вычышчаны ад семечак

палова

Перац белы

па гусце

Спосаб прыгатавання

1

Падрыхтоўка цеста – працэс хуткі. Для пачатку неабходна прасеяць муку, каб насыціць яе кіслародам і пазбегнуць траплення магчымага смецця або камячкоў. Высыпце пакуту на стальніцу, зрабіце лунку ў горцы. Уліце акуратна цёплую ваду, лепш парцыённае, а затым убіце туды яйка і пасоліце. Самы доўгі працэс трэба зараз: неабходна вельмі акуратна, паступова прысыпая мукой з краёў у цэнтр пачынаць вымешваць эластычнае цеста. Можна дапамагаць відэльцам ці акуратна рукамі. Галоўнае – не спяшацца, цеста павінна атрымацца далікатным, прыемным. Навобмацак – паветраным, але шчыльным і не занадта мучным. Дадзены рэцэпт прыгатавання асновы – класічны, таму ўважліва выконвайце ўсе рэкамендацыі. Гатовую масу вымешвайце на працягу дзесяці хвілін, а затым дайце ёй “адпачыць” на працягу паўгадзіны

2

Для начыння выбірайце свежую ялавічыну, абавязкова са шпіком. Класічны рэцэпт мяркуе дробна нарэзанае (сечанае) мяса, а не фарш. Але сучасныя інтэрпрэтацыі дазваляюць выкарыстоўваць загадзя перамалоць мясную аснову. Пасоліце паўфабрыкат, і злёгку абсмажце на патэльні без дадання алею. Сок ад шпіка дасць неабходную ваду і начынне не будзе сухі

3

Гарбуз неабходна нацерці на буйнай тарцы і ўмяшаць у фарш, заправіць па гусце і крыху пратушыць. Гатовую начынне выкладвайце на загадзя нарэзанае на кругі цеста. Стандартны памер – 10 см у дыяметры, колькасць начыння – дэсертная лыжка. Збярыце краю разам і закруціце, як быццам гэта вечка. Сфармаваныя манты можна зварыць, прыгатаваць на пару на працягу 40 хвілін або абсмажыць

Дзяліцеся рэцэптам у сацыяльных сетках. Прыемнага апетыту! З клопатам пра Вас, УП “Барысаўскі камбінат хлебапрадуктаў”

Падобныя рэцэпты