Варэнікі – прамая асацыяцыя з дзяцінствам: калі ўсёй сям’ёй садзіліся за круглы стол і ляпілі са мноства інгрэдыентаў цэлая бляха ежы. Бабуля рыхтавала цеста, начынне было самае разнастайнае – бульба, рыс з яйкам, сыр з зелянінай і варанымі яйкамі, свежыя ягады – парэчка, вішня, трускаўка … Усе дружна пачыналі ляпіць, хто як умеў: мама краёчак прыціскала відэльцам і ён атрымліваўся прыгожы, з узорам і тонкі, бабуля падварочвала ў коску, а дзеці – хто як умее. Часам жартавалі – клалі ў начынне соль і перац, а той, каму такі варэнік трапляўся, лічыўся шчасліўчыкам: яго жаданне павінна было выканацца. Памятаеце такія вячоркі: было ўтульна і па-хатняму смачна? І калі дзяцінства вярнуць немагчыма, то ўзнавіць густы – рэальна. Мы падабралі для вас сучасны рэцэпт варэнікаў з тварагом і ягадай з даданнем какавы ў мучную аснову. Такое незвычайнае спалучэнне спадабаецца і дзецям, і дарослым, бо каханы варэнік выглядае асабліва апетытна, калі мае шакаладнае адценне. Рыхтуецца хутка і проста, а з’ядаецца – вокамгненна. Натхніліся? Тады пачынаем
Варэнікі – прамая асацыяцыя з дзяцінствам: калі ўсёй сям’ёй садзіліся за круглы стол і ляпілі са мноства інгрэдыентаў цэлая бляха ежы. Бабуля рыхтавала цеста, начынне было самае разнастайнае – бульба, рыс з яйкам, сыр з зелянінай і варанымі яйкамі, свежыя ягады – парэчка, вішня, трускаўка … Усе дружна пачыналі ляпіць, хто як умеў: мама краёчак прыціскала відэльцам і ён атрымліваўся прыгожы, з узорам і тонкі, бабуля падварочвала ў коску, а дзеці – хто як умее. Часам жартавалі – клалі ў начынне соль і перац, а той, каму такі варэнік трапляўся, лічыўся шчасліўчыкам: яго жаданне павінна было выканацца. Памятаеце такія вячоркі: было ўтульна і па-хатняму смачна? І калі дзяцінства вярнуць немагчыма, то ўзнавіць густы – рэальна. Мы падабралі для вас сучасны рэцэпт варэнікаў з тварагом і ягадай з даданнем какавы ў мучную аснову. Такое незвычайнае спалучэнне спадабаецца і дзецям, і дарослым, бо каханы варэнік выглядае асабліва апетытна, калі мае шакаладнае адценне. Рыхтуецца хутка і проста, а з’ядаецца – вокамгненна. Натхніліся? Тады пачынаем
Какава-парашок (лепш гарачы шакалад або спецыяльнае какава для выпечкі)
25 гр
Алей
2 сталовыя лыжкі
Соль харчовая павараная
падлогу чайнай лыжкі для варэння
Трускаўка або вішня або парэчка
500 гр
Тварог мяккі тлустасцю 2%
220 гр
Цукар
2 – 3 сталовыя лыжкі
Спосаб прыгатавання
1
Этапы прыгатавання шакаладных варэнікаў з тварагом і ягадамі. Для пачатку неабходна прасеяць муку разам з какава. Гэты крок абавязковы, асабліва для апошняга інгрэдыента, каб не выйшла камякоў і цеста атрымалася раўнамернага адцення. Выбіраючы какава памятаеце, што соль раскрывае яго густ і колер, таму бярыце натуральны парашок, без дадання вяршкоў і іншых інгрэдыентаў. Тады адценне гатовай стравы будзе ідэальнай насычанасці
2
Вазьміце невялікі коўшык або рондаль і наліце туды ваду, дадайце соль, алей і трохі цукры, закіпяціце вадкасць. Дадайце кіпень у міску з мукой і какава і добра замяшайце лыжкай. Будзьце асцярожныя і не апячэцеся. Заварвайце цеста паступова: тонкім струменьчыкам улівайце кіпень і акуратна мяшайце. Важна не спяшацца, каб маса не скамячыла. Пасля таго, як вада скончылася, выкладзеце аснову на стол і скончыце мясіць цеста ўручную. Сфармуйце шар і абматайце харчовай плёнкай шчыльна ў кантакт. Пакіньце ў пакоі на паўгадзіны – хвілін сорак
3
Для начыння выкарыстоўвайце нятлусты тварог: падчас варэння сыроватка дадасць начынню вадзяністасці і густ пацягне насычанай, а сам варэнік можа і зусім расчыніцца ад лішку соку і вадкасці. Разамніце тварог відэльцам, дадайце цукар. Лепш папярэдне здрабніць яго ў пудру, каб ён не адчуваўся
4
Ягаду добра прамыйце і прасушыце на ручнік. Калі выкарыстоўваеце парэчку ці маліну, то лепш таксама расцерці яе відэльцам. У трускаўкі выдаліце ножку і нарэжце на дзелькі. Вішню лепш разрэзаць напалову
5
Злучыце ўсе інгрэдыенты, добра змяшайце, каб было раўнамерна. Паспрабуйце саладосць: калі цукру недастаткова, то дадайце па гусце
6
Цеста гатова: яно стала больш пластычным пад плёнкай, таму гатова для падрыхтоўкі варэнікаў. Падзеліце на 4 роўныя часткі і кожную раскачайце ў тонкі пласт – 1-2 мм. Можаце выкарыстоўваць адмысловыя варонніцы: пласт кладзецца на форму, у абрысы ад адтулін выкладваецца начынне, зверху зачыняецца яшчэ адзін пластом і пракатваецца качалкай па-над формай. Гатовыя варэнікі можна адварваць
7
Калі пяльменніцы няма, то зрабіце кружочкі пры дапамозе адбітка ад шклянкі невялікага дыяметра. Начынне выкладваецца па 1 чайнай лыжцы, але тут залежыць ад памеру асновы. Краі можна прыціснуць відэльцам, можна заплесці ў касічку. З дадзенага аб’ёму цеста выходзіць каля 30 варэнікаў
8
Адварваць неабходна ў вялікай колькасці падсоленай і кіпячай вады. Як толькі аснова ўсплыла, варыце каля 2-3 хвілін і даставайце. У талерцы можна пакласці адразу сметанковы алей, а перад падачай – упрыгожыць свежай ягадай, джэмам ці смятанай з лісцікам мяты ці базіліка. Шакаладныя варэнікі з тварагом і свежай ягадай гатовыя!
Дзяліцеся рэцэптам у сацыяльных сетках. Прыемнага апетыту! З клопатам пра Вас, УП “Барысаўскі камбінат хлебапрадуктаў”